Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 16 november 2010

1000 inlägget borde fira eller skriva något bättre än vanligt

Alla tv-grejerna drog 1,60 när jag stängde av strömbrytaren på kontakten över natten. Mot 1,55 när jag inte gjorde det. Om det beror på att jag stängde av den på kontakten eller om det beror på att M var hemma och sjuk när vi åkte och firade papporna och satt hemma och såg på motor på tv:n hela eftermiddagen vet jag inte. Första gången jag mätte var en vardag och tv:n sattes inte på förens på kvällen. Just nu sitter elmätaren i alla datorsakerna i makens och min dator. Den köpte jag när jag jobbade på sjukhuset för 10 år sedan. Dom hade ett erbjudande till alla anställda om att man fick leasa en dator och sen köpa ut den. Vilket vi alltså gjorde. L är döpt efter min morfars mamma. Jag beundrar henne mycket. Jag har bara träffat henne när jag var liten. Det är jag som är bebisen på bilden. Egentligen vet jag inte så mycket om henne heller. Jag vet att hon uppfostrade 3 barn själv och fick jobba jättemycket för att kunna försörja dom. Men ändå var hon en stor hemmafru fast hon alltså inte var hemma. Hon lagade all mat från grunden. Hon sydde alla sina kläder själv.Hon gav nästan bara bort hemgjorda presenter och julklappar. Pärlkorgen har hon gjort. Kronan har hon också gjort. Den hade jag när maken och jag gifte oss. Jag skulle vilja vara som henne fast utan jobb-biten. Fast jag kan inte sy, sticka eller virka. Jag är en syanalfabet, tyvärr. Jag försöker laga all mat från grunden. Jag försöker att göra i alla fall några julklappar och presenter själv. Men mina barn skulle nog inte uppskatta om dom bara fick hemgjorda presenter. Fast förra året virkade jag faktiskt mössor till M, S och L och gav dom i julklapp. Även min stackars mamma som är världens bästa stickare och virkare fick en.
Kökssoffan börjar att se sleten ut igen. Förut klädde jag den med markisväv men fick byta ut tyget minst en gång i månaden för det sprack hela tiden. Senaste tiden har vi haft vaxduk där. Den håller längre än markistyget.
Men nu är det hål så nu ska den bytas.Jag fick kökshanddukar av mamma. Det står L på dom efter morfars mamma.
Dom har jag sytt ihop och satt på kökssoffan. Egentligen känns det som om mycket var bättre förr. Man återvann så mycket man kunde till exempel. Så det blev mindre avfall och mindre förbrukningsvaror och mindre köpt. Jag lyckades att få ut julkorten på kvällen igår. Fast i år blir det bara 10 stycken skickade. Funderar som varje år på att skippa julkorten men min morfar uppskattar det. Men gamla kompisar som jag inte träffat på 100 år dom får klara sig utan julkort från familjen P i år.
När jag och L tittade ut från fönstret satt det en hackspett och åt från fågelbordet. Dålig bild men den är tagen genom fönstret. Jag tror det är den första hackspetten jag har sett live. I alla fall i våran trädgård. Mamma hade ingen smörask men hon trodde att tomten skulle komma med en. En annan sak som tomten gärna får komma med är nya tumvantar. Jag fick ett par av mamma i julklapp. Häromdagen bar jag ved med dom och dom blev svarta. Jag tvättade dom i tvättmaskinen i 40 grader och dom krympte till L storlek.
L är fortfarande sjuk, men hon är feberfri i alla fall. Så hon och jag har varit till biblan och hämtat två reserverade böcker som har kommit. Biblan har bara öppet på tisdagar mellan 14.00 - 17.00 och böckerna ska hämtas senast imorgon. Då dom alltså har stängt. Böckerna som kom var Hejdå ekorrhjulet och Hur viktigt är det är vara lycklig.
L hittade också några böcker som hon lånade. Hur ska vi trösta den ledssna bebin, Rut och Knut och Lilla Tjut, Köttbullsmatchen, Zuchini till en tax en abc bok och Jag är inte söt. På posten kom det 3 barnböcker som jag vunnit i en tävling. Kul. Sofis trädexpedition, Spöket i rum 13 och Lätta fakta om dinosaurier Här finns det utlovade receptet på hemgjord köttsoppa. Nej jag har inte tagit mig i kragen och ringt Medborgarskolan än. Men jag är så hedrar att jag ska göra det, jag lovar. För som Ann kommenterade " att leva rikt är kanske också att utmana sig själv och göra sånt man inte riktigt vågar". Det är sant. Jag känner mig irriterad och oförstående. Vi sopsorterar allt vi kan. Vi komposterar och sorterar papper, kartong, hårdplast, mjukplast, glas och metall. Vi har sophämtning var 8:e vecka. Det är inte ofta jag vet det. Tunnan är full varje gång och jag fattar inte varför? Vad är det vi slänger? Två av dom påsarna är i och för sig S mensskydd. Jag använder menskopp. Jag försökte att skriva upp allt vi slängde men gav upp eftersom det bara var jag som skrev. Jag har försökt att ha en låda med brännbart avfall under diskbänken. Typ fönsterkuvert och annat, men ingen annan i familjen P nappade på det förslaget heller. Ibland är det väldigt mycket hushållspapper i soporna. När M är snorig slänger han ibland i komposten och ibland i soppåsen. Jag försöker att plocka upp dom, men seriöst hur kul är det att plocka i andras snorpapper?? I källaren blir det mest gamla tygrester och trådar efter att S och jag har sytt. Sen händer det att gamla utslitna kläder hamnar i soppåsen också. Maken har inte behov av hur många polertrasor som helst. Mitt mål är att ha inga sopor alls. Men ett delmål är att halvera tunnan så vi kan minska sophämtingen till var 12:e eller 16:e vecka. Sen att få kommunen att införa sophämtning mer sällan än var 8:e vecka. Sen vill jag fortfarande få kommunen att införa avfallskvarn till dom som vill. Våra komposter är fulla så vi har kommunens bruna tunna. Jag tycker det är fel att köra matavfall i bilar när dom kan gå direkt genom rören istället och bli biogas. Sen kan vissa hushåll fortfarande kompostera så det blir jord men det är en annan fråga.

Inga kommentarer: