Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 30 november 2010

Bok Tala sanning - lyssna på varandra

Jag älskar att läsa böcker och har alltid minst 1 bok på gång. Jag försöker att läsa för L varje kväll för att hon ska bli en lika stor bokälskare som jag är. Vi gör regelbundna biblioteksbesök för att få nya böcker.
Boken “Tala sanning - lyssna på varandra” handlar om en 6 årig tjej som heter Rosa-Emma. Hon är en påhittig och tuff tjej. Hon älskar att leka riddare och spela fotboll, helst i rosa tröja. Hon låter precis som L så det skulle vara kul att läsa böckerna om Rosa-Emma för henne. Tala sanning är den andra boken i serien om Rosa-Emma. Hela hennes klass ska på utflykt. Alla har matsäck med sig och det ska bli så spännande. Man får följa med Rosa-Emma, Vit-Magnus, Johan och resten av klassen på deras utflykt. Mitt i fotbollsmatchen kommer brandbilen och ingenting blir riktigt som de hade tänkt sig...
Böckerna om Rosa-Emma stimulerar barnets fantasi och kreativitet och på så sätt få barnet att på ett roligt och lärorikt sätt ta till sig böckernas budskap.
Idén med böckerna är att få barnet att själv tänka och känna hur de skulle vilja bli behandlade i de olika situationerna som respektive bok tar upp.
Om man köper böckerna följer en medalj med. Det finns också förslag på ett par punkter att prata med barnet om. Medaljen ges sedan till barnet för att de både skall bli stolta över vad de lärt sig och också komma ihåg det. L vill ha bekräftelse på att hon är duktig och bra hela tiden. Så det låter som en bra uppmuntran. Just nu kan man vinna boken Tala sanning - lyssna på varandra Barnboksprat. Jag brukar titta in på den sidan med jämna mellanrum för att få boktips till L. Jag är mycket glad för att dom lottar ut Tala sanning så att jag sökte mer information om den boken. Helt klart en bok som jag kommer att låna på biblioteket och läsa för L.

2 kommentarer:

Emma Lindström / Barnboksprat sa...

Grattis!
Du blev vinnare av boken!

Jag hoppas att du och dina barn kommer att tycka om den.

Jag hittade inte din mailadress här på sidan. Men skicka ett mail till mig med dina adressuppgifter, så kommer boken inom kort.

Med vänliga hälsningar
Emma Lindström / Barnboksprat

emma.lindstrom(snabela)barnboksprat.se

Lotta sa...

Vi har läst alla böckerna om Rosa-Emma dem är bra och fina bilder.

//L8

www.popcornmannenpoppe.se