Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 20 februari 2010

Golftårta, skyltar och säljes

Min pappa fyllde år igår och kalaset var idag. Jag gillar att göra så mycket presenter och julklappar som möjligt själv (om någon inte har märkt det). Det blir billigare och personligare. Dessutom kan vem som helt gå till affären och handla en present men det är inte alla som kan göra en. Jag är dålig på att sy, ännu värre på att sticka och är ingen pysselmänniska. Eller ibland är jag det. Om jag hittar något som inte tar för lång tid. Jag vill att det ska bli klart så fort som möjligt. Laga mat och baka kan jag däremot. Pappa fick bland annat en tårta av oss. Bra av två anledningar. Vi fick en extra present att ge och mamma brukar köpa tårta, nu behövde hon inte det.

Det kanske märks att pappa gillar att spela golf? Jag fyllde tårtan med chokladmousse och citronfromage. Dels för att prova något annat. Nu gör jag olika fyllningar varje gång. Dels för att få ihop till en biobiljett till från Procordia. Jag gjorde marsipan också och skulle ge pappsen golfbollar i marsipan. Men dom ska vi inte tala om!!!! Marsipanklumpar sa maken, M och S. Dom sa att man inte kan ge bort marsipanklumpar så det blev inga golfbollar. Nu har jag en stor klump marsipan i kylskåpet som jag inte vet vad jag ska göra med. Brända mandlar fick han en påse i alla fall. fast det är ju julklappen som räcker hela året och ingen födelsedags present. Han fick 1 timme i golfsimulator också. En jobbarkompis pappa fyller år i slutet av mars. Han skulle få en matlagningkurs av henne. Jag funderade på om pappsen skulle få det också. Mamma skulle nog bli glad men jag tvivlar starkt på att pappa skulle bli det. Hans kokkonst sträcker sig till att koka vatten, om mamma värmer det innan.L vill ha en våningssäng och jag tänkte att hon skulle få en när hon fyller. Jag satte in en efterlysning på facebook på en bytessida och fick ett svar. En ny våningssäng i kartong som jag skulle få för 200 kronor. Jag svarade att vi ville ha den och att vi skulle komma imorgon och hämta den om det gick bra. Men sen hörde jag inget mer. Det var med ett mobilnummer så maken ringde på förmiddagen - inget svar. Men han talade in på mobilsvar. Några minuter efter det fick jag ett medelande på facebook. Dom hade haft inbrott i förrådet inatt och allt blev stulet. Typiskt!!!! Jag satte då in en annons i den lokala tidningen, när jag var klar märkte jag att jag hade lagt in annonsen under säljes istället för köpes. Sk*t också! Jag mailade dom och sa att jag skrev fel så jag hoppas dom ändrar på det. L fyller om 2 veckor imorgon så det börjar bli dags att ordna presenterna. Mitt gamla jag skulle haft dom klara för flera månader sedan nästan.

Jag fick en kommentar på mitt inlägg om skyltar: Är det jag som är trög eller? Vart beställer du en skylt? Priser och utseenden??? Allt man kommer till är ju en skriven sida om skyltarna? Jag tror att jag också är trög för jag fattade inte riktigt. Om man trycker på ordet skylt kommer man till en sida och scrollar neråt. Där står alla skyltar man har att välja på. Jag ville ha en toalettskylt och tryckte på det. Om man trycker på ordet dörrskyltar kommer man till sidan där dörrskyltarna finns. Priserna varierar mycket, min toaskylt (som jag fick gratis för att jag bloggade om sidan) kostade 60 kronor och 68 öre med moms. Sen tillkommer fästmetoden. Jag valde tejp. 68,25 med moms. Om man bloggar om dom så kommer rutan där man ska skriva sin länk upp om skylten kostar mindre än 85 kronor (115 med frakt). Obs länkarna finns i mitt förra inlägg om skyltar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för svar :))
Inte lätt alltid ;)
Tittar in här titt som tätt får lite tips !
Jag BUGAR OCH BOCKAR för ditt TOPPEN
recept på långpannebröd !
Helt i min smak nyttigt och gott.Ingen jäs eller baktid !!!

Mvh Jenny