Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 24 februari 2010

Fylld brevlåda

Eftersom jag har en väntar på posten lista som är längre än gatan så blev jag sur när posten inte kom i fredags. Dom sa på radion att om det var mycket snö på något ställe skulle postturerna där ställas in. Med tanke på att det är mycket snö överallt så kom det ingen post. Tidningen däremot kom. Jag jobbade dessutom, jag behövde som tur var bara hålla mig inne i stora staden men mina hemtjänsttjejer dom fick åka runt på alla oplogade snövägar för att komma till sina brukare mitt i skogarna. Det är tydligen skillnad på jobb och jobb.
Denna vecka har kidsen sportlov. Maken ville åka upp till Stöten i helgen men pengarna räcker som vanligt inte till. Han blev jättesur (mer än vanligt, vi bråkar fortfarande varje dag). Så jag föreslog att jag skulle ta ut av mina sparade pengar (igen). Men så visade det sig att ingen av kidsen ville följa med så det blir troligtvis ingen resa i alla fall. Maken säger att han ska åka för barnens skulle men brukar åka själv om ingen vill följa med. Det är över 30 mil till Stöten, 2 mil bort har vi en backe med liftar. En backe som maken ofta åkte i när han var liten, men nu helt plötsligt duger den inte längre. Allt bara trissas upp hela tiden. Det som dög förut gör inte det längre. L vill bara åka pulka, för det finns våran backe precis bakom huset. Den är nästan alltid propfull med barn. 1,5 mil bort finns en större backe. Men det går inte att åka pulka i dom enligt maken, det måste vara i Stöten. Om han gillar att vintersporta så mycket så måste han ju göra det på hemmaplan också eller? Jag fattar inte! När jag frågar honom blir han bara tjurig. Igår med posten kom det 200 kronor i presentkort från Gratisbio. Jag trodde att det skulle vara presentkort på den affären men valde, men det var såna som går i alla affärer. Hade jag vetat det hade jag beställt dom för länge sedan eftersom jag velade fram och tillbaka vilken affär jag skulle välja. Idag kom det en toaskylt för att jag bloggat om skyltar. En trisslott och en tialott för att jag bloggat om skraplotter. En bok om Amigurumi som jag vann i en tävling och en trisslott som jag också vann i en tävling. Det blev ingen vinst på någon av lotterna tyvärr. Boken om Amigurumi tittade jag på i en hobbybokklubb igår. Jag föll för frestelsen och gick med för att få mer poäng på Gratisbio. Jag var väldigt sugen på att köpa den. Innan jag får gå ur klubben måste jag köpa en bok. Men jag avstod.
Om min väntar på posten lista är längre än gatan är min önskelista längre ändå. Som två eller tre gator. Nya stekpannor bland annat. Plus jämförde stekpannor för ett tag sedan och den från Ica var bäst och inte så dyr. Om jag får några pengar över när jag ska handla på Ica på söndag ska jag nog kolla in dom. Våra stekpannor är 49 kronors från Ikea. Dom har blivit helt skeva och vinda. När jag stekte pannkakor igår lossade ingen och all smet la sig efter kanterna. Massor av böcker vill jag också ha. Jag vet inte om jag ska köpa dom på bokrean eller om jag ska hoppas att jag får dom när jag fyller i mars. Ett förkläde behöver jag fortfarande ha men jag funderar på att sy ett. En råsaftcentrifug (heter det så?) hade vi men den gick sönder, en mandolin (köksredskap inte instrument) en keramisk kniv, en groddmaskin. Jag groddar i en glasburk med en disktrasa över halsen men skulle vilja grodda mer och olika sorter. Tyvärr kostar en groddmaskin över 1000 kronor men önska kan man ju. En svamp och frukt tork. Att torka bland annat äpplen till chips i. En skärmaskin, våran gick sönder. När jag gör lövbiff av högrev är det så svårt att skära dom tunna skivorna med hjälp av en vanlig kniv. Det var det jag kom på just nu.

2 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Jag får rusa hem och sätta igång ett gäng alfaalfa - det är många som tipsat om det. Jag använde en vanlig glasburk med nylontyll spänt över öppningen med ett gummiband för mungbönorna. Ärtgroddarna (som jag mer och mer betraktar som ett förtorkat misslyckande)har jag i ett groddtråg från Nelsons (2 för 69 kr på Coop forum eller plantskolan eller nätet http://www.froer.nu/products/14805674/groddtrag+2pack/). Dock har de hitentills inte gjort sig nyttiga för 69 kr! Kör på burk och köp lite tyll på Panduro/tygaffären.

Gällande budgetutmaningen framöver ska du såklart anpassa summan efter din familj. Hela idén är ju att handla mer medvetet och sedan kan det ju bli väldigt olika från fall till fall. Kanske kan du satsa på 500 kr mindre i månaden än idag för att utmana dig själv? Jag kommer att vara nyfiken på hur det går, så blogga gärna om det! Hänger du med på köpstoppet i mars?

Hälsningar från Mimmi

Mammatillfem sa...

Hej..
roligt att läsa om hemmamammor..jag är själv en,och har varit sen jag fick mitt första..
Har fem barn,de stora unga nu,flyttat men är här ofta,minste är 9 år
och vårt mirakel
som vi fick när vi skulle fylla 40.
Älskar mina barn mest i världen samt mina (hittills) två barnbarn,6½ (blir 7 i år) och 4 ( blir 5 i oktober),jag är mormor till dem och de är som syskon till vår pojke som är minste,han är som deras storebror de är som hans syskon, här ofta,han sover över hos syster ibland och de här ofta..lek,roligt,och bråk med..som sagt,de känner som de är syskon..den relationen har de..det är härligt..
Tonåringen har fyllt 20 och flyttat men behöver mkt av mig än..råd,en slant när det krisar.
Jag bloggar
mammatillfem.blogspot.com
min tös,som fyller 24 i april,bloggar med.