Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 11 februari 2010

Energicentrum och sopspioner

Min allra högsta önskan är att få ett barn till. Med tanke på att jag fyller 43 nästa gång så börjar det bli nu eller aldrig. Om maken får bestämma är det aldrig. En av nattisarna på jobbet ville också ha ett barn till mest av allt, men hennes maken vägrade mer än min. Han till och med knipsade av den för att det inte skulle bli fler. Men hon har precis fött sitt 4:e barn. När jag frågade henne hur hon bad sig åt svarade hon att hon hade viskat varje kväll i hans öra att han ville ha ett barn till och sen bett till högre makter. Jag har hört förut att man kan viska saker i örat på någon som sover och den känner lust för att göra det så jag tänkte varför inte. Igår natt gick det hm bra. Maken sa ingenting om att skaffa barn eller något men skam den som ger sig så jag viskade inatt igen. Han sov visst inte för han svarade håll tyst det vill jag inte alls det! L ligger emellan oss i sängen och hon däremot har börjat tjata om att hon vill ha en lillasyster.
Denna månad är elen på 3200 kronor. Den brukar ligga på mellan 1500 - 2000 kronor så det var inte kul direkt. Då hade vi ändå eldat en del innan veden tog slut. Denna månad har vi inte eldat alls och elräkningen kom idag. 5152 kronor!!!!!!!! Nu ska jag tvinga maken att köpa ved. Jag har velat åka till energicentrum enda sedan jag såg att det fanns. Idag verkade vara en bra dag med tanke på elräkningen kan vi behöva lite energispartips. Jag vet inte riktigt vad jag väntat mig men det såg inte riktigt ut så. Vi var dom enda där så han som jobbade där var väldigt pratsugen och pratade och pratade och pratade ännu mera. Solvärme tyckte han inte vi skulle skaffa. Han tyckte mer bergvärme. Vilket vi inte tänker skaffa. Pellets var ett alternativ men vedpanna var bättre men med tanke på att vi bor där vi bor så var pellets bättre.

Vi fick med oss en hel hög med broschyrer därifrån. Jag läser i den lokala tidningen att kommunen ska införa felsorteringsavgift på soporna. Eftersom vi har rent mjöl i påsen så tycker jag att det är bra. Dom gör det för att dom som lurar systemet genom att ha den minsta tunnan och säga att dom sopsorterar men inte gör det ska åka fast. Jag tycker att alla ska sopsortera så om dom får fast fuskarna är det bara bra. Det ska kosta 100 kronor i böter varje gång man gör fel. Har man gjort fel 3 gånger så får man den dyrare tunnan. Jag har mochat en bok från bookmoch som jag fick idag. The complete idiots guide to simple living. Sen har jag fått en fönborste och en stegräknare. L har gått runt med stegräknaren nästan hela dagen. L hittade en tejprulle som hon fick i julklapp på sitt rum. Så hon har pysslat med tejp, papper och tuschpennor. Det var hon själv som sa att hon gjorde det. Jag skulle nog kalla det att rita. Hon har målat robotar i alla möjliga former. Den på bilden är en tjejrobot med nagellack. Den heter S3000. Förutom tjejroboten har hon bland annat ritat en killrobot, spindelrobot och fiskrobot. Alla robotar har hon tejpat upp på väggen i sitt rum.

2 kommentarer:

Esbe sa...

Hej! Jag är också med på Bookmooch. Ett trevligt ställe. Men har inte tittat in på ett tag. Har alldeles för många böcker här hemma som jag behöver läsa först...
Ha en trevlig helg!

Sjukdjuret sa...

Det där med soptaxan lät intressant - det skulle onekligen behövas i mitt kvarter även om det i princip skulle bli omöjligt att kontrollera eftersom det är lägenheter där jag bor.
Energicentrum brukar ha en hel del bra information. Jag besökte energicentrum i örebro för inte så länge sedan och fick mig en del till livs även om det kändes att utställningen var riktad mot de som har eget hus och har större möjligheter att påverka el, värme och vatten.
Kul att se ytterligare en själ som är intresserad av att kämpa med 11-månadersutmaningen. Välkommen till vår tappra lilla skara!