Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 28 februari 2010

Pelargoner, krokus och groddar

Först svar på en kommentar om vart jag köpt glassformarna. På Ikea. Just nu snurrar livet alldeles för fort och jag har svårt att hinna med. Jag jobbar dessutom en massa extra. Igår kväll till exempel jobbade jag på det privata boendet. Efter förra gången då vi var dubbelbokade ringde jag och kollade så jag verkligen skulle jobba - vilket jag skulle. Men vi var dubbelbokade igen visade det sig när jag kom dit. När vi ringde chefen sa han som förra gången, stanna kvar båda två om ni vill eller skriv upp en timme och åk hem. Vi valde båda två att stanna kvar. Det kostar den där timmen att åka dit så det skulle varit förlorade pengar. Vi tog två våningar var. Mina två våningar var lugna, jättelugna. Jag fick dela mediciner och ge insulin på en grupp för det fanns ingen delegerad personal. Annars satt jag bara och läste, surfade, blev bjuden på smörgåstårta och såg på melodifestivalen. Idag har jag fått L:s och S förkylning. Näsan rinner och jag fryser så jag skakar - ingen feber i alla fall. Typiskt när jag har massor med extraturer inbokade. Vill inte jobba men det känns bra med en massa pengar på kontot. Vill verkligen komma ifatt på service nu.
Imorgon börjar köpstoppet i Mimmis mammalivs utmaningar som jag gått med i. Jag kommer att börja en vecka senare än alla andra. L fyller 7 år om en vecka och alla kalas grejer ska köpas. Jag jobbar varje dag nästan vecka utom fredag - söndag. Så enda dagen jag kan åka till det stora köpcentret på andra sidan staden är fredag. På lördag är det vuxenkalas och på söndag är det barnkalas. Förutom allt jobb måste jag baka en massa kakor. På barnkalaset kommer en tjej som är allergisk mot laktos och gluten och en kille som är allergisk mot ägg. Jag ska göra egna maränger och köpa färdiga maränger. Köpta maränger innehåller mjölkskum och inte ägg. Annars håller jag på och klurar på vad vi ska bjuda på och vad vi ska göra. Funderar på om dom ska få dekorera egna kronor. Finns för 13 kronor styck på Panduro, om dom finns i våran stad är en annan femma. Med 14 barn blir det en del pengar men också en del kladd. L ska ha prinsess och prins kalas. Jag vann en prinsessklänning på tradera. Betalade och fick svarsmail att det skulle ta 3 - 5 dagar innan den kom till Sverige och sen ytterligare några dagar innan den kom fram. SKIT!!!! Varför kunde jag inte ha tittat på det innan!!!!!! Nu om klänningen inte hinner komma så har L ingen prinsessklänning att sätta på sig!!!!!! Läste i en tidning att det var dags att plocka fram pelargonerna för att dom skulle hinna växa till sig innan det var dags att sätta ut dom.
Vilket jag gjort idag. Det framför i ballkonglådan är vitlök. Tordes inte sätta ut den så den har varit kvar inne. Hoppas bli självförsörjande på vitlök. Jag har forskat vidare om saffranskrokus. Det går att odla i Sverige. Men det går åt 70.000 blommor till ett kilo saffran. Nu vill inte jag ha så mycket saffran så jag är fortfarande sugen på att köpa och odla den. Återkommer.

Fick tipset av Mimmis mammaliv att köpa groddtråg. Inte så dyra som groddmaskinen jag vill ha (det var över 3000 kronor den kostade!!!!!!). Inte så bra heller men eftersom vi bara groddar alfalfa idag och jag vill utöka det så duger det bra som experiment. Så fort jag hinner ska jag åka iväg och köpa groddtråg och flera olika sorters groddar. Återkommer om det också.

Annonsen i den lokala tidningen hamnade under köpes och vi fick flera napp. Nu står det en vit våningssäng och väntar på L:s födelsedag i garaget. Hon vi köpte den av var en gammal klasskompis till mig. Vi har inte setts sen vi slutade skolan för över 25 år sedan. När vi såg det ställde vi oss och skrek, sen kramade vi om varandra och stod och pratade medans maken bar säng. Hennes systers kompis ska starta yoga center inne i stora staden. Min före detta klasskompis och jag och ett gäng tjejer till ska troligtvis börja. Det känns jättekul. Jag kör med yoga framför tv:n eller wii. Det blir första stället inne i stora staden där man kan utöva yoga vad jag vet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Ifall du inte köpt tallrikar,muggar osv. till kalaset så finns det på biltema med princesstema, nyhet och det var jättebilligt. Men då gäller det att man har ett Biltema nära!
Man kan köpa billiga keramikmuggar och låta barnen dekorera med eget namn och "teckningar". Inte så kladdigt och väldigt populärt.
Vi har haft glasdecoupage en gång, men det är lite dyrare, men jösses vad fint det blev, så fint att vi gjort det hela familjen och bekantskapskretsen också för den delen.Tallrikar köpte vi på IKEA och tillbehören på panduro./anonym