Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 10 februari 2010

Smart och glitter och glamour

Ibland känns livet som före detta hemmamamma som längtar efter att sluta jobba och vägrar jobba mer än 50 % med dålig ekonomi jobbigt. Ibland är jag trött på mysbyxor, slitet hår och påsar under ögonen i stil med sopsäckar. Jag har inte varit hos frisören på den dag jag minns. Maken står alltid bakom saxen. Vilket gör en hårstil som inte liknar någon annans, den blir liksom frisyrlös. För att fixa frisyr i ett frisyrlöst hår så har jag alltid tofs. Ibland längtar jag efter att klippa av håret i en kort riktig frisyr. Köpa alla fina kläderna i senaste HM katalogen och skippa mysbyxor. Sen när man kommer hem från affären och ska prova sina fynd märker man att dom satt lika illa som mysbyxorna på grund av alla överflödskilon och hängmage. Men ibland längtar jag efter lite glitter och glamour. Jag vill dricka mig full på champanje känsla. Jag som inte ens gillar champanje och bara vill vara hemma. Som tur är brukar det vara rätt fort övergående.
Procordia har en kampanj nu om man köper 10 av deras varor får man 1 biobiljett. 20 varor 2 biobiljetter och så vidare. Biobiljetter är aldrig fel så jag har laddat ner "kuveret" och börjat handla. Jag tyckte jag var väldigt smart. Jag köpte 10 lättdryck för 55 kronor och 10 ris i frutti för 70 kronor och kommer alltså att få 2 biobiljetter. Lättdryckerna kommer jag att servera som juice på morgonen tills kampanjen är slut. Ris i frutti brukar jag alltid göra själv men men. Jag har skickat in första omgången men kommer självklart att köpa mer. Fast jag vet inte om jag har mage att bara köpa lättdrycker eller om jag ska ge mig in på dom dyrare varorna typ dressing, köttbullar och potatismos.
Jag vann spetsarna på tradera och har fått dom så idag har jag sytt ett nytt överdrag till handdukshållaren i köket.
Jag gjorde överdraget mycket längre än det som satt där. Eftersom förklädena som hänger under har stuckit ut under kanten och retat mig förut. Spetsen var inte likadan som den på lakanet som jag vann av Fibromia men det gör ingenting. Nu sitter det 3 stycken skynken i köket och det blev nästan som nytt.
Komposttunnan från kommunen kom imorse. Jag tycker att våran kompostkastrull var finare än påsen.

1 kommentar:

Maria sa...

Vad fint det blev med skynket på handdukshållaren, och vad spelar det för roll att det inte är lika spetsar överallt, det är ju det som gör charmen i ett rum, tycker jag.

Jag brukar också sitta och drömma om lyx, flärd och nya kläder, bekvämt i min rosaglittrande såpbubbla med mina drömmar...så kommer sonen instormande i köket efter skolan och säger, Du mamma, du vet, de där byxorna jag fick förra veckan, det är hål på ena knäet ???? Sen är det nån som tagit mina vantar när vi var på badhuset idag !!....
PLOFF...så var det en stor våt fläck av såpa på köksgolvet och jag är tillbaka till verkligheten ;-))

Kraam Maria