måndag 31 januari 2022

Veckans zero waste

 Refuse:


Reduce: Jag har (hade) två handskrivna kokböcker. Favoritrecepten var så fläckiga och slitna att man inte såg vad det stod. Jag har retat mig på det ett bra tag nu men inte haft orken att göra något åt det. Men så tänkte jag nu jävlar och frågade maken om han hade något förslag på program eller något som jag kunde ha recepten i i datorn (den är bärbar). Det hade han. Så senaste veckorna har jag skrivit över alla recepten i onedrive och två receptböcker ligger i återvinningen. 

Jag rensade ut 14 plagg ur min garderob och skulle ta med till klädbytarträffen som jag skulle ha. Några av plaggen har jag inte haft på över 10 år men sparat för att ha när jag går ner i vikt. Min ångest har ökat sen jag börjat jobba 25% så jag avbokade hela klädbytarträffen. Jag planerar att ha klädbyte med två kompisar i veckan nu och se om det funkar. 

Jag skulle ta fram 4 legogubbar från jag var liten i legolådan som vi har. Vi har hur mycket lego som helst sparat. Det fanns trasiga bitar och annat än lego i lådan som nu är utrensat och slängt. 

Jag har fortsatt rensa förrådet. En väggklocka, 2 stolar och en väggupphängning till tv hamnade hos Erikshjälpen. 

Reuse: Äldsta dottern och jag gjorde trolldrycksflaskor, en bok om förvandlingskonst, en trollstav och en skelettoväx flaska av saker jag hade hemma. Vi ska inreda biorummet med Harry Potter tema. 

Regift:

Reflect:

Repair: 

Rebel:

Recycle:

Rot:

Sopor: Trasiga legobitar och annat mysko från legolådan. 

In: En gungälg fick gratis i en skänkesgrupp. Maken har köpt en slagborrmaskin till renoveringen av duschen. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...