måndag 10 januari 2022

Veckans zero waste

 Refuse: Nu vägrar jag ha kvar Naturskyddsföreningens galgar (till klädbytardagar - vi har skänkt alla galgar utom två kassar och ska låna galgar till nästa klädbytardag) och har skänkt bort dom. Mitt röriga huvud behöver ha nästan pedantisk ordning. 

Reduce: En julkrubba med 12 figurer gett bort. En duschhylla som vi köpte i våras gett bort. Den ska sitta i duschen när den blir renoverad, men renoveringen dröjer. När (om) den blir av kan vi köpa en ny hylla. Om vi ens vill ha en sån hylla då. Gett bort en stor Monstera med tillhörande ytterkruka. Lagt 3 tomma bestickfodral som jag sydde när L var liten i röda korsets deponi. Besticken från fodralen använder vi numera varje dag istället för till fest. Sålt 8 silverskedar. Gett bort en stor ljuslykta och en julbelysning som äter batteri. 

Reuse: Vi har fått en ny chef på mitt jobb. En som jobbat som sjuksköterska hos oss. Hon gillar secondhand lika mycket som jag så jag fick äntligen godkänt att dra igång en TaGehylla på jobbet. Vilket jag gjort. 

Regift:

Reflect:

Repair: Izzys reflexväst hade kardborrebanden slutat fungera på. Så jag böt ut dom mot kardborreband som jag hade hemma. 

Rebel:

Recycle: Aluminiumfolie efter jag putsade silvret. 

Rot:

Sopor: Dom gamla kardborrebanden från Izzys reflexväst. 

In: Ett rökelsekar som jag gjorde av trolldeg och rödbetssaft. Jag har köpt två barngalgar. Jag som har köpstopp. Till mitt försvar får jag säga att jag har letat efter två barngalgar i några månader. Det är galgar från 60 talet som sitter i en klänning och en jacka som min mamma virkade åt mig när jag var liten. Vi har dom som prydnad på väggen. Det har suttit vanliga plastgalgar där och jag har som skrivit var velat byta ut dom mot barngalgar från samma tidsperiod som kläderna. En adventsljusstake från jobbet som vi skulle slänga för adaptern var borta. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...