måndag 3 januari 2022

Veckans Zero Waste

 Vissa saker på veckans lista är upprepning från veckans sparade pengar lista. Det för att man bara ska kunna läsa den ena listan om man bara vill spara pengar/minska sitt avfall och ändå få reda på allt. Jag har nu börjat jobba 25%. 2 timmar om dagen ska jag göra administrativa saker på jobbet. Jag är om möjligt ännu mer trött. 

Refuse:

Reduce: En ängel som jag köpte för att ha i toppen av granen för flera år sedan gett bort. Ängeln är för stor för att kunna sitta i granen och taket är för lågt. Hon har stått på golvet som prydnad men jag har tänkt varje år att hon skulle sitta bättre i granen än stående på golvet. Över 10 bitar julpapper och brunt papper lagt i återvinningen. 2 ljusslingor gett bort . En julkortstomte som jag gjorde när M och S var små gett bort (vi skickar inte och får inga julkort längre). Ett kakfat sålt. 

Reuse: 4 bruna bananer gjorde jag bananpannkaka av till lunch en dag. Korv rester i frysen blev pastapytt ihop med julskinksrester. Gjorde egen pizza med julskinka på makens bit.


Böt bort en hårklippningsmaskin för djur mot en hög med gardiner och andra tyger. Jag sydde presentpåsar av några av dom. Resten gav jag bort. 

Jag hade två vita dukar men ville ha en gul. Så jag färgade den ena gul med gurkmeja som jag hade hemma. 

Regift:

Reflect:

Repair: Jag har haft smulor i min säng några kvällar och tänkt va konstigt för ingen har ätit något i min säng. Men så fick jag se att det var små små glaskulor. Från mitt tyngdtäcke som Izzy bitit ett hål i ena hörnet på. Så det hålet är nu lagat och det är slut med smulor i sängen. 

Rebel:

Recycle:

Rot:

Sopor: Makens ena par med trasiga läsglasögon. 

In: Två par läsglasögon (maken och jag fick varsitt par av äldsta dottern i julklapp). En dörrmatta, en fotoalmenacka och en tavla av sand (fick av äldsta dottern i julklapp). Jag fick ett presentkort på Vinga av jobbet i julklapp. Jag böt det mot ett par tofflor, en kavel i marmor (gav bort den i trä så inget in) och ett Yoghurtset från Kilner. Jag tänkte börja göra egen yoghurt igen. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...