onsdag 2 februari 2022

Veckans sparade pengar

 1 Som jag skrev i veckans zero waste så har jag digitaliserat alla mina pappersrecept. Det gjorde att vi hittade en massa nygamla favoritrecept som vi har dammat av och gjort igen. Det gjorde även att vi hittade recept som vi aldrig provat som vi nu lagat. T ex tacopizza. Det blev supergott och helt klart ett alternativ till fredagarnas tacokvällar. Det gör att vi sparar in tacoskalen dom gångerna vi gör tacopizza istället för vanlig taco. Vi gör alltid egen deg så kostnaden blir lägre. 

2 Vi (maken) håller på och gör iordning duschen. Duschväggarna och golvet i betong ska bort och vi ska investera i en duschkabin. Det var mögel på våtrumsmattan som vi hade där. Det funkade inte med slägga och vanlig borr så maken skulle hyra en slagborrmaskin via Hygglo. Kostnad 350 kronor/dygn. Vi behövde ha den i två dygn så 700 kronor. En ny kostar runt 1200 kronor så en besparing på 500 kronor. Men så såg maken att Jula sålde starkare stagborrmaskiner för halva priset. 600 kronor. Så vi investerade i en slagborrmaskin och planerar att lägga ut den som uthyres på Hygglo när maken är klar med den. 

3 Det var en i min ena skänkesgrupp som skänkte bort en gungälg. Vi har en gunghäst sen jag var liten men en gungälg blir en perfekt present till framtida barnbarn. Maken åkte och hämtade den när han åkte på andra ärenden för att spara bensin. 

4 Det var en verklig ögonöppnare att skriva kassabok i januari!. Jag trodde jag inte köpt så mycket saker. 100 där, 200 där och 800 där. Lite läkemedel, lite ben och godis till hundarna. En fika med en jobbarkompis. En fredagsbukett eller två (eller tre). Eukalyptus till bastun och duschen. Lite annat. 6500 kronor! Då är det som skrivet var bara småhandlingar på en hundralapp där och en där. Maten är inte medräknad i den summan. I februari blir det köpstopp. För jag kan inte handla för 6000 (det mesta hade vi klarat oss utan) och klaga på att jag inte kan investera i maken och mig sluta jobba innan 55. 

5 Ica sålde Löfbergs kaffe på extrapris och sonen var snäll och köpte 12 paket till oss. (jag betalade). 

6 Maten i januari gick på 2100 kronor. Medräknad 5 kilo extrapris ost och 12 paket extrapris kaffe.

7 Det var en annan i min skänkes grupp som skänkte bort en soppåse full med damkläder som jag fick. Tyvärr inget i min storlek. Så jag planerar att göra en vandrande swoppåse (eller två) med några av kläderna i säcken och mina utrensade kläder. Det gör förhoppningsvis att jag hittar några "nya" kläder när kassen vandrat tillbaka till mig. Resten av kläderna skänker jag vidare. 

8 Jag hämtade kassen på vägen hem från jobbet för att spara bensin. 


Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...