onsdag 26 januari 2022

Veckans sparade pengar

 1 Köpt hushållsost till extrapris 49,90/kilo. Jag köpte 5 kilo (som var det man fick köpa).

2 Jag åkte in och köpte osten när jag var på väg hem från jobbet så ingen extra bensinkostnad.

3 Jag har bakat sirapslimpor (dubbel sats, jag orkade egentligen inte baka alls men behövde baka nr 4 och bakar alltid fler saker samtidigt för att spara ugnsvärmen, Det som kostar är uppvärmningen av ugnen).

4 Jag har bakat hamburgerbröd. Köpta hamburgerbröd kostar ungefär 30 kronor för 8 stycken. Jag bakade 16 stycken till en kostnad av max 10 kronor. En besparing på minst 50 kronor. 

5 Jag har anmält till AFA att jag varit sjukskriven längre än 90 dagar för förhoppningsvis lite extra ersättning.

6 Innan jul beställde jag en sak till mig själv i julklapp. Saken dröjde väldigt länge så jag avbeställde den till slut. Jag ville fortfarande ha en så jag sökte efter en på nätet och hittade en för 150 kronor mindre än den första jag beställde. 

7 Gav hemskänkt till en jobbarkompis som fyllde år. En muminmugg och hemgjord drickchoklad. 

8 Jag sätter alltid på diskmaskinen på kvällen efter vi ätit klart. Sen plockar jag ur den på morgonen. Om man har rörligt elpris är elen billigare på kvällar och nätter. Vi har fast elpris och solpaneler som ger oss billigare el dagtid. Även när det är mulet ger solpanelerna lite el. Så nu har jag börjat sätta på diskmaskinen på morgonen istället. 

9 Jag gör alltid egen gurkmajonäs och egen inlagd gurka och har automatiskt tänkt att det blir billigare än köpt. Men så skulle jag skriva hur mycket jag tjänat här och det blir billigare att köpa färdig gurkmajonäs och smörgåsgurka. Sen ur plastsynpunkt är det bättre att göra egen gurkmajonäs. 

10 Jag fick ett presentkort på Vinga i julklapp av jobbet och köpte bland annat ett yoghurt making set från Kilner. Nu när yngsta dottern inte är hemma köper vi havremjölk (jag gör även egen havremjölk men den man gör själv blir inte bra att koka). Vi tycker att våra magar mår bättre av det. Nu har jag gjort egen yoghurt av havremjölk. Havremjölken kostar 12,5/liter på Willys. Havregurt kostar 26,50. Det blir alltså en besparing på 14 kronor. Jag har inte provat att göra yoghurt på hemgjord havremjölk (den blir som skrivet var inte bra att koka). Funkar det blir besparingen ännu mer. När yngsta dottern är hemma och vill ha riktigt yoghurt och riktig mjölk blir besparingen: 8,60-16,9= 8,30 kronor. 

11 Jag skulle på möte inne i stora staden om zero waste affären som jag och 3 andra vill starta. Jag stannade hemma och hade mötet via zoom och sparade bensin och parkering. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...