onsdag 5 januari 2022

Veckans sparade pengar



1 Bakat bröd. Sirapslimpa, Latmajas limpor och bondbröd blev det den här gången. 

2 Eldat alla dagar. 

3 I gamla inlägg har jag skrivit att jag hatar att skriva om fryslistan och gör det väldigt sällan. Nu kör jag en frysinventering innan varje månadshandling av mat. Så det är gjord och det blir en äta ur frysen månad. Våran maträkning nuförtiden ligger på runt 2000 - 2500 kronor. Vi är då oftast två vuxna och två hundar (jag gör egen hundmat som komplement till torrfoder). Yngsta dottern går på en skola 8 timmar härifrån och kommer bara hem vissa lov. 

4 Börjat med köpstopp med stora bokstäver. Har gjort en egen kassabok för att kunna skriva upp dom inköpen jag gör.

5 Börjat skriva en prisbok med tre affärer och den maten vi köper. Det för att kunna köpa den billigaste maten i varje affär och sänka maträkningen. 

6 Som jag skrev i mitt inlägg köpstopp och självdestruktivt beteende har jag shoppat en hel del. Jag har avbeställt allt som jag shoppat som inte kommit än och skickat tillbaka allt som kommit enligt ångerrätten. Blev ett himla jobb så jag hoppas jag lärde mig en läxa nu. 

7 Jag böt till mig gardiner av en kompis. Av gardinerna sydde jag presentpåsar som jag ska ha och slå in presenter med istället för presentpapper. 

8 Jag ville ha en gul duk, Jag hade två vita dukar så jag färgade den ena med gurkmeja. 

9 Sålt saker för 500 kronor. 

10 Det enda jag köpt sen nyår är nya madrasser till maken och mig. Vi gav varandra det i julklapp men valde att vänta till mellandagsrean med att köpa dom och fick då 60 % rabatt och sparade 1600 kronor. 

11 Vädrat min klänning och L:s tröja efter vi var på försenad julmiddag hos min mamma. 

12 Tog med hembakade saffransskorpor som värdinnegåva till min mamma.

13 Gjort Bregott. 

14 Jag ville ha en rökelsekar. Jag renar huset med rökelse en gång i veckan under min weekly home blessing (KonMari). Sist ramlade askan ner på min favoritfilt och brände ett hål i filten. Men eftersom jag har köpstopp så kunde jag inte köpa ett. Så jag gjorde ett av hemgjord trolldeg färgad med rödbetssaft. 

15 Jag har fri läkarvård eftersom jag jobbar inom Regionen. Så alla fakturor för mina läkar- och psykologbesök (950 kronor) är inlämnade för bedömning. Egentligen ska dom lämnas in inom 2 månader men min chef tyckte vi skulle lämna in alla ändå och se om dom godkände. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...