onsdag 12 januari 2022

Veckans sparade pengar

 1 Eldat alla dagar.

2 Sålt saker för 800 kronor.

3 Bytt kardborreband i Izzys reflexväst. Jag hade kardborrebanden hemma. 

4 Skulle posta ett paket (se nummer 2) och göra lite andra ärenden. Tänkte först göra dom på min lediga dag men valde att göra dom efter jobbet. Jag är då redan inne i stan och sparar en resa in och en resa hem i bensin. 

5 Gjorde månadshandlingen online (Willys blev det den här gången). Vi köper alltid flera förpackningar av Pärsons pålägg. Vi brukar köpa två kalkon och två skinka. Vi äter dels som pålägg men använder dom även när vi gör t ex skinkostsås och makaronipudding. Jag har aldrig reflekterat över att kalkonen kostar mer/kilo förens nu. Så den här gången köpte jag bara skinka och sparade 30,50/kilo eller 5,10/förpackning = 5,10 x 4 = 20,40 x 12 = 244,80 kronor/år. 

6 Månadshandlingen ovan gick på 1562 kronor. Det är då mat som ska räcka en månad (vi kompletterar med frukt och grönt). 

7 Lagat mitt ena par tight (igen).

8 Lagat ett nattlinne som gått sönder i en söm. 

9 Lånade en mattpiska av en granne och snöpiskade mattor. 

10 Pustade silver med bikarbonat, diskmedel och aluminiumfolie. 

11 Det enda jag köpt (förutom mat) är en kräm mot noskvalster (Popcorn har tydligen det i nosen enligt veterinären i mobilen).och 2 barngalgar. Jag har letat efter såna barngalgar i flera månader.  



Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...