måndag 24 januari 2022

Veckans Zero Waste

 Fyra förråd ska bli tre. Det sista förrådet ska bli toalett. Vi har idag fyra förråd. Ett i det före detta pannrummet. Där förvarar vi krukor , pant och allt som ska till återvinning. Ett förråd under källartrappan. Där har vi jul- och påskpynt, resväskor och fläktar. Ett före detta förråd har maken sina fiskesaker i. Det sista förrådet (som har varit mitt syrum en gång i tiden) ska nu bli toalett. Vi saknar en toa i källaren i anslutning till duschen och bastun. I det förrådet har vi allt mellan himmel och jord och det ska alltså: Ett/ sakerna minskas ner för att Två/ få plats i dom andra tre förråden. 

Refuse:

Reduce: En miniräknare och två linjaler gett bort (vi hade tre linjaler och använder miniräknare i dator/mobil). En liten tavla gett bort. En prydnad i form av en anka och en ljusstake tog med till TaGe skåpet på jobbet. Tre tavlor, två dammtrasor, två grytlappar, sju plastsucculenter och en prydnad i form av en sköldpadda gav till Erikshjälpen. En dockpyamas som jag sydde när äldsta dottern var liten, en sminkhållare som äldsta dottern gjorde för typ 10 år sen och ett draperi som jag gjorde när yngsta dottern var liten lagt i Röda Korsets deponi. En regnjacka och regnbyxa till docka som jag haft sen jag var lite gett bort. Ett ställ med provrör gett bort. En drömfångare gett bort. 

Reuse: Lånat 16 böcker på biblioteket. För ett bra tag sen köpte jag en förpackning Ocean saver drops från Less plastic shop. Man lägger den lilla kudden i en flaska med varmt vatten och skakar. Vips så har man sitt eget rengöringsmedel. Jag köpte glas- och spegelspray. Nu hade jag en tom ättikspritsflaska och ett spraymunstycke över så nu äntligen har jag blandat kudden och rengjort speglar med medlet. Funkade kanon.

Regift: En jobbarkompis fyllde år, Jag gjorde en burk med hemgjord drickchoklad och gav henne tillsammans med en muminmugg. Jag tog en av mina burkar och muggar. Jag hade allt hemma till chokladen utom polkagrisar och chokladkaka. 

Reflect:

Repair:

Rebel:

Recycle:

Rot:

Sopor:

In:

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...