måndag 17 januari 2022

Veckans zero waste

 Refuse: En kompis tänkte köpa mat från Matsmart och undrade om jag ville hänga på. Jag gick ut på hemsidan klickade i en hög med grejer jag ville ha och sen bara - nej! Ingen av sakerna var sånt som jag behövde utan mer sånt som jag villhövde. Så jag raderade kundvagnen och sa nej tack till min kompis. 

Reduce: En gris i halm, en batteriedriven ljusslinga, två små discokulor och 4 dvdfilmer tog med till TaGe skåpet på jobbet. Två fönsterlampor i form av julstjärnor gett bort. 2 prydnader i form av delfiner gett bort. 7 bestick sålt. 

Reuse: Lånade en mattpiska av grannen och snöpiskade mattor. Jag har dragit ihop till en klädbytarträff om ca 2 veckor. Vi ska byta damkläder och fika. 

Regift:

Reflect:

Repair: Ett par av mina strumpor. Maken har lagat sin ena stövel som hade gått sönder. 


Rebel: Jag och tre andra tjejer håller på och pratar ihop oss om att starta en förpackningsfri butik i Örebro. Jag och en annan tjej har planerat det en tid men inte kommit längre än planeringsstadiet och att vi tog kontakt med dom som har Vågen (en förpackningsfri butik) i Östersund för lite rådgivning. Nu har vi börjat skriva affärsplan och leta lokal. En av tjejerna vet hur man startar aktiebolag, vilket vi planerar att göra lite längre fram. 

Recycle:

Rot: Dom vissna tulpanerna från förra veckans bukett. 

Sopor: Ett plåster efter jag fick mitt tredje Covid vaccin. 

In: Varsin bok som maken och jag fick av äldsta dottern. 5 gamla kryddburkar fick av mamma (som ska flytta och rensar). 1 duk som jag vävt fick av mamma. 2 andra dukar och 20 tygservetter fick av mamma. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...