Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 15 juni 2016

Veckans sparade pengar

1 Bokade hotellrum med koden ICA på Scandic och fick hotellrummet 600 kronor billigare (2 nätter). Ska åka på minisemester i sommar.

2 Böt till mig ett Nöjeshäfte mot en biobiljett som jag hade.

3 L behövde ha en bikini/baddräkt till (hon hade bara en). Vi köpte en gratis med presentkort.

4 Jag böt ut lite plastsaker mot alternativ utan plast. Äggskärare, citruspress och måttsats gratis från Lagerhaus med presentkort.

5 L och jag fikade på Espresso house. Mitt kaffe var gratis.

6 Gjorde en slaskskrapa av en bit kokosnötskal.

7 I utflyktskorgen har vi en kartong med våtservetter som vi haft sen M och S var små. Numera är det torrservetter istället för våtservetter så jag har gjort dom våta igen. Funkar även om man vill göra egna våtservetter av vanliga toarullar. 4 dl vatten. 2 tsk schampo (egentligen barnschampo men jag använde vixenschampo) och 1 tsk bebisolja (tar jag bort smink med så hade jag). Blanda allt och häll över pappret du vill använda.
8 Jag ville ha någon sorts märkning till speceriskåpet och till hemkokt saft och sylt. Jag vill kunna återanvända märkningen. Jag valde etiketter som man fäster med snöre. Jag målade dom med blackboard (svarta tavel) färg. Man skriver med krita och suddar med svamp. Bilden är kopierad från mitt instagramkonto, där jag är en aning mer aktiv än här (i alla fall ibland). zerowastemamma heter jag på instagram.

9 Lagat en av L:s toppar.

10 Maken köpte en tratt i rostfritt stål på Clas Olsson. Han hade en rabattkupong på 30 kronor så betalade bara 29,90 för den.
11 Blev uttagen till att vara med i Saltå kvarns smakråd. Kunde tyvärr inte medverka på första träffen så fick en låda full med godsaker hemskickad som jag ska testa. Olivolja, Balsamicovinäger. Solroskärnor. Vetemjöl. Russin. Fikon, Aprikoser. Svart quinoa. Råsocker. Kikärtor.

12 Sålt saker för 50 kronor.

Inga kommentarer: