lördag 25 juni 2016

Glad midsommar

Midsommar firades som vanligt i en djurpark/nöjespark.
I år valde vi återigen Kolmården. L och maken var i Furuviks parken när jag hade min examination i Gävle så vi fick 30 % rabatt på två av biljetterna.
Som vanligt hade vi med jordgubbspaj, det är ju i alla fall midsommar. I år hade vi med korv i termos så vi åt korv med bröd till lunch. Vi har alltid med egen lunch. Delfinshowen var fin i år igen och gick ut mycket på att man inte ska skräpa ner och förstöra jorden vilket jag tyckte var bra.
På kvällen åt vi vanligt midsommarbord med mamma, makens syster och barnens kusin. Makens syster och kusinen var även med till Kolmården. Halva maten syns bara. Det var senapssill, inlagd sill, matjesill, gräddfil, lax, potatis, köttbullar, prinsar, västerbottenpaj, skinka, färsk potatis, ägghalvor i form av möss, en massa grönsaker och vitlöksbröd. Till efterrät åt vi bannoffipaj (glömde ta kort). Väldigt god och lätt att göra. 14 digestivekex krossas och blandas med 100 gram smält smör. Bred ut i en form med löstagbar botten och låt stå kallt minst 20 minuter. Bred över en burk med karamelliserad mjölk. Lägg på bananpengar och bred över 3 dl vispad grädde. Låt stå kallt en stund innan servering.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...