Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 15 april 2015

Veckans sparade pengar

Först svar på en kommentar. Jag rensar efter boken
Rensa ut och lev lättare.
1 Gjort eget godis till Popcorn av blodpudding.
En blodpudding kostar 9,90 att köpa och det blev 250 gram godis. En påse hundgodis 44,90 för 50 gram. En besparing på 214,60 kronor. Då räknar jag inte med elkostnaden. Jag torkade godiset i ugnen, det skulle ta 45 minuter men tog 5 timmar. I och för sig på 75 grader men ändå.
2 Maken skulle skjutsa sin mamma till andra sidan stora staden så han passade på att hämta ut en gratis Pedigree och en gratis Dentastix. Popcorn älskar Pedigree. Vi blandar fodersorterna för att hon ska vänja sig vid det nya fodret. Men hon äter bara upp Pedigreen och struntar i Proplan.

3 Maken har klippt sig själv och M.

4 Maken har tömt en dammsugarpåse (utan att jag bad om det).

5 Gjort egen inlagd gurka istället för att köpa smörgåsgurka.
6 Fått en ny fönsterlampa till L:s rum. Hon hade en lavalampa där som åt glödlampor. En speciallampa som kostar 39 kronor höll max 2 månader. Nu sitter en vanlig hallogenlampa där som jag räknar med att den ska hålla i flera år.
7 Fått en regnjacka, en vårjacka och en massa toppar till mig.

8 Fått en regnjacka, en massa toppar, en jacka (helt ny med prislappen kvar) och en kjol (ej med på bild) till L.
9 Fått en massa vinterstövlar och skor till L.

10 Fått en Ninjago spelplatta till L. L älskar Ninjago. Tyvärr har vi bara 2 gubbar så vi kan inte spela men hon har kvar pengar på sitt presentkort så kanske blir en tur till leksaksaffären i det stora köpcentret.

11 Jag har försått tomater, physialis, basilika, chili och pepparmynta.

12 Jag har gjort en sak som mammorna ska få i mors dags present. Lite osäker på om den fungerar men har en annan sak som vi kan ge istället. En som inte är gratis och hemgjord utan rätt dyr.
13 Fått M:s sista present nästan gratis. Jag betalade bara frakten. Det var en samlarkampanj där man skulle köpa Gevalia, Oboy, Belvita och eller Philadelphia. Jag köpte kaffe på extrapris så nu har vi kaffe så det räcker ett tag. Han önskade sig en mixer så det var för bra för att missa.
14 Fick ett paket genekakor och en påse bullar gratis av glassbilen.

15 Köpte 3 Listerine till extrapriset 39,90 på Willys. Hade 20 kronors kuponger så betalade bara 19,90/flaska.

16 Köpte Via tvättmedel på Willys också på extrapris.

17 Köpte extrapris ost på Citygross. 39,90/kilo. Skulle ha köpt wc duck för 10 kronor/flaska också men dom var helt slut. =(
18 Köpte en helt gratis Brämhults juice på Citygross.

19 Använt tygbindor.

20 Köpte inget när jag jobbade kväll.
21 Fick massor av Nutrilett bars gratis på posten. Det blev något fel när jag registrerade mig så som plåster på såren fick jag fler bars.
22 Jag efterlyste en större vattenkokare på bytarsidorna. Jag använder våran vattenkokare nästan varje gång jag lagar mat men det rymmer bara 0,7 liter. En kompis hade en som jag fick gratis (jag gav henne ett paket kaffe som tack). Den här rymmer 1,7 liter.
23 Vann en förpackning Tre kullor knäckebröd. På bilden är produktchecken - jag har inte hämtat ut den än.

24 Fick en låda från Pastejköket för jag skickat in kvitton på leverpastej.

25 Lagat en av mina toppar.

Vad har du gjort för att spara pengar den här veckan?

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!
Kulö vblogg att läsa. Jag får en massa inspiration :)
Men hur hittar du gratis erbjudanden som exempelvis kanelbullar hos glassbilen och prdigreefoder år hund?