Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 3 juli 2011

Händer konstigheter

Det händer konstiga saker i familjen P:s hus. En simple living människa har tagit över makens kropp och låtsas att han är maken. Han köper gärna saker begagnat. Han som brukar kalla begagnade saker andra människors skräp kollar gärna runt på kyrkans loppis med mig. Han har gått frivilligt in på Myrorna och köpt en rock. Nu har han börjat att rensa! Han som sparar på allt har rensat hobbyrummet halva dan! När något går sönder så brukar han slänga det och köpa en ny. Nu försöker han reparerar det utan att blinka.
Det händer konstigheter hos grannen. Dom har börjat odla sallad i sina ballkonglådor. Min sallad tog sig inte men nya frön är inköpta och ska planteras imorgon.
Det händer konstigheter i byn. Mamma och pappa har köpt ett av grannhusen. Huset där S före detta bästa kompis bor.
4 liter jordgubbar är omvandlade till 3 liter saft och en burk restsylt. Vildvattnet kommenterade att det måste bli dyrt för att bara göra saft på 30 liter jordgubbar. Jag gör sylt av saftresterna så ja det blir dyrare än den billigaste lågprissaften som inte ens får kallas saft. Men nej det blir billigare än dom dyra safterna som är riktig saft. Mycket mycket godare än båda sorterna blir den i alla fall.
En av killarna i L:s klass kom till oss ikväll och ville få lite fiskmat. Vilket han gärna fick. L och han var kära förut innan det kom in tjej och killbaciller i bilden. Jag gav dom en hel del kläder som L ärvt efter sin kusin som är kille. Dom blev överlyckliga för att dom har jättedåligt med pengar och har knappt pengar till mat vissa dagar. I sommar ska dom inte åka på semester alls för det har dom inte råd till. Killen ska inte få ha kalas när han fyller för det har dom inte råd med. Anledningen till att han ville ha fiskmat var att han hade varit i skogen och hittat en groda. Som han nu skulle få ha som husdjur. En tjejkompis till mig fick jag reda på häromdagen har så dåligt med pengar att hon knappt kan köpa kläder till sin son. Dom ska inte heller åka på semester för hon har inte ens några glasspengar. Hon är skild och barnets pappa har massor med pengar och överöser pojken med grejer och utlandsreser så hon känner sig kränkt och ledssen. Tänk va lite man vet om folk. Vi har mat i magen varje dag, flera gånger om dagen till och med. ;) Vi har kläder på kroppen. Vi ska åka på semester en vecka till Öland i husvagnen men i alla fall. Jag skämmer bort L med glassar, godisar och leksaker både hit och dit. Jag trodde inte jag gjorde det men tänkte efter och kom på att hon är väldigt bortskämd. Om jag skriver upp allt jag ger till L skulle det nog blir en rätt hög summa. Kassaboken ligger fortfarande oanvänd men en dag så......

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.