lördag 9 juli 2011

Bytt saker och sålt saker

Jag har börjat med den nya regeln en sak in en sak ut när det gäller L:s leksaker. Hennes rum svämmar över av grejer så hälften vore mer än tillräckligt. Längtar till bytardagarna drar igång i höst så jag kan sälja av lite saker. Annonsen i den lokala tidningen under säljes idag var på 3 saker, L:s trambil (såld i onsdags - L fick riddare och hästar från loppis för 5 kronor förtjänst på 395 kronor). L:s rutchbana som vi köpte när M och S var små och som nu är för liten för L. Såld idag - L fick biobesök med popcorn och speciell Kung fu panda dryckeshållare. Förtjänst på 160 kronor. L:s regnställ blev inte sålt men det får hänga med på bytardagen. S och L har som skrivet var varit på bio. Vi har massor av gratis biobiljetter men uppgraderade till 3D och dom köpte popcorn och kung fu panda dricka. L fick inte reda på det innan utan hon och S tog en promenad till busshållsplatsen, hoppade på bussen, åkte in till stan och gick in på biografen. L tyckte det var den bästa dagen i hennes liv. =) På torsdag innan jobbet var jag på ett Facebookbyte. Jag hade en mobil. Vi har två stycken, S och M:s första mobiler. Jag fick en trasmatta. Nu är alla mattor som behövs "köpas" "köpta". Om den här går att dela på två. Den ska ligga i sovrummet på varsin sida sängen. Vi har lammskinn där idag och dom är omöjliga att hålla rena. Jag har lagt in en efterlysning på massor av saker som jag vill ha men inte vill köpa. Om jag köper dom får jag bara köpa dom begagnat. Allt för att hålla utgifterna så låga som möjligt. Maken och jag har varit på den vanliga månadshandlingen till Coop. Blev görsketa dyrt. =( Ta aldrig med maken och handla igen. =( Dom sålde fläskkarre som gick ut imorgon för 5,90 kilot så jag köpte två bitar. Ungefär 13 kronor/styck kostade dom. Varje bit räcker till två gånger så ungefär 7, 50 kronor måltiden + tillbehör. Jag fick te från Kobbs helt gratis för att jag släckte ner under earth hour. Saft helt gratis från Bob be natural för jag blev testpilot hos Smartson.Maken och M fick en massa fiskegrejer som makens pappa tröttnat på. det är bra när föräldrar och svärföräldrar rensar och ger en saker. Killarna i familjen P har tjatat om att grilla flintastek i flera veckor känns det som i alla fall. Så sist jag var och handlade på Ica slank det ner en flintastek. Till den serverade vi hemgjord pizzasallad, grönsallad, potatisgratäng och tzatsiki. S blev nostalgisk och kom ihåg en film som hon och M hade när dom var små som hette Tzatsiki, morsan och polisen. Jag vill inte spara på allt så den filmen är såld sedan länge och nu vill S ha den igen. Undra om den går att få tag på fortfarande? Recept på tzatsiki finns här. Pizzasallad finns här. Vitkålen kostade bara 4,90 kilot så salladen kostar ungefär 5 kronor och räcker i flera dagar. Familjeråd har vi också haft. Punkterna denna gång var:
*Väckarklockor. Jag vill byta ut klockradiorna vi har mot vanliga batteridrivna väckarklockor. Jag gillar inte strålningen i klockradiorna. Men blev nedröstad och kallad miljömupp.
* Egen eller köpt tacosås och tacokrydda? Egen sås, köpt krydda.
* Eget eller köpt korvbröd och hamburgerbröd? Köpt.
* Ullared? I september och ta med husvagnen inte hyra stuga.
* Kräftskiva? Samma folk som förra året i augusti.
* Leksands bröd eller Wasa bröd? Wasa bröd är närmare.
* Gröna lund eller Liseberg? Gröna lund är närmare då behöver vi inte sova.
* Vad vi ska göra på Öland.
* L:s simmning. Maken ska åka till sin systers pool en gång/vecka i sommar och till badhuset i vinter och lära L simma. Simmärkena ska vi köpa begagnat och ge henne när hon klarar dom.
*Rundan runt - ingen ville något.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Gjorde eget florsocker. Köpt florsocker kostar 29.80/kilo. Strösocker kostar 15.95/kilo. Florsocker är fint mixat strösocker. Så med kost...