måndag 23 maj 2022

Veckans zero waste

 Refuse:

Reduce: En granne har varit med och startat upp Ukraina gruppen Örebro. Dom samlar in saker till flyktingar som kommit till Örebro från Ukraina. Långa listor med saker. Jag som ville dra mitt strå till stacken läste igenom listan och rensade bland våra schampo och balsam och gav henne. För några år sen hade vi en pincett som på något magiskt sätt försvann så vi köpte en ny. För några veckor sedan var det stopp i avloppet under badkaret och maken tog bort badkarskanten och där låg den försvunna pincetten. Vi behöver inte ha två och pincett stod också på listan. Så hon fick den ena pincetten med. 

Reuse: Utanför entrén sitter 4 spikar och 3 väggkrukor. 2 köpta och 1 som vi gjort själva av en plastkruka. Vi hade 4 pelargoner och 4 spikar så jag villhövde en väggkruka till. Jag funderade på om vi hade någon mer plastkruka som jag kunde göra hål i? Det hade vi inte. Men vi hade en ampelkruka som vi försökt ge bort som ingen ville ha. Den hade en plastkruka som jag borrade ett hål i och satte i entrén med en pelargon i. 

Örebro kulturkvarter ville ha klädbytardag i samarbete med oss i Naturskyddsföreningen. 38 glada bytare och massor med kläder som böt ägare. Jag hade med 5 plagg och kom hem med ett par jeans, en tunika från indiska (mitt favoritmärke) och en handväska. 

Recycle:

Rot:

Sopor: En liten solcellslampa i form av en björn som blåste i backen och gick sönder. 

In: En kompostkvarn som vi köpte begagnad. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...