onsdag 11 maj 2022

Veckans sparade pengar


 1 Jämförde yngsta dotterns studentpresent på olika sidor. Ena sidan kostade 10.000 kronor. Andra sidan kostade 2990 kronor. Besparing på 7000 kronor. Maken och jag har gått lite kurser i att använda grejen och yngsta dottern och makens ska gemensamt gå en kurs. Som också kommer bli en del av studentpresenten. 

2 Blev medlem i Coop och planerar att kolla upp priserna där till prisboken och handla på tisdagar. 5% till medlemmar på tisdagar. 

3 Gick in via Refunder och köpte dom sista presenterna till mina jobbarkompisar som ska sluta. Får då tillbaka 5% av köpet. Som bara var 250 kronor men ändå. Då är det med 3 saker att lägga i presentskåpet om fler jobbarkompisar slutar. 

4 Jag ville ha en skohylla i jackgarderoben och hittade en låda som passade perfekt. 

5 Jag lånar och köper en massa böcker om FIRE. Dom svenska böckerna skriver alla om fondrobotar. Så nu har jag skaffat Opti som fondrobot. Jag satte in 20.000 direkt (från mitt vanliga sparande) och ändrade så att jag sparar 2000 kronor/månad där istället för till ett annat bankkonto (med obefintlig ränta). 

6 Gjorde pannkaka till fredag lunch. Rev i ett skrumpet äpple i smeten.

7 Maken och jag har rensat igenom hans ena garderob (den är i källaren med kostymer och jackor i) och flyttat sakerna till en annan garderob (i källaren med skidjackor i). En kostym och två rockar skickade vi in till Sellpy.

8 Gjort frysinventering och matsedel för en månad framåt utifrån vad som finns i frysen. 

9 Vi började få slut på matbröd och jag kände jag orkar inte baka 😩 Så jag gjorde en genväg och bakade bara en sorts bröd istället för tre. Dubbel sats frallor blev det. 

10 Maten är inhandlad och gick på 1911 kronor. Då är det med 3 kilo extrapris ost. 3 kilo extrapris kycklingfile, 2 kilo extrapris kycklinglever (jag gör egen hundmat av kycklinglever) och 1,6 kilo blandfärs. 

11 Vi beställde kapslar till kapselmaskinen och sparade 5 kronor/paket. Frakten gick på 39 kronor så besparingen försvann eftersom vi bara beställde 4 paket. 

12 Jag har beställt en (EN!) reusable kaffekapsel för 352 kronor med frakt från Amazon. Då kan vi fylla den med eget kaffe och efter 7,8 paket eller 125 koppar kaffe gjorda i kapselmaskinen så har vi sparat in den. 

13 Gjort hemskänkta morsdagspresenter som mammorna ska få ihop med en upplevelse på mors dag

14 Investerat 30.000 kronor i Kameo. Kort sagt investerar man i fastigheter via dom. Kommer få 8.5 % ränta tillbaka. 

15 Lagat mina tights för typ femtielfte gången. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...