måndag 2 maj 2022

Veckans zero waste

 Refuse: Kapselmaskinen som jag fick behövdes kalkas av och göras rent. Jag vägrar köpa avkalkningsmedel utan avkalkade den med citronsyra. 

Reduce: Jag har lagt tygerna i en lägre låda och lagt dom i KonMari vikning. En hög med sparade små tyglappar gav jag till röda korsets deponi. 2 större tygbitar gav jag till Erikshjälpen. Jag gick även igenom alla dukar och sorterade bort dom med fläckar på som inte går bort. Varför sparar man dom? En duk som jag gillar mönstret på hamnade bland tygerna för framtida projekt. 

Jag har tagit fram sommarkläderna och lagt upp höst/vinter/vårkläderna högst upp i en låda i garderoben. Vi ska ha klädbytardag ihop med Örebro kulturkvarter så blev en hög med kläder utrensade. Sen ska jag dra igång en vandrande kasse och behöver minst 5 kläder till den. Alla som är med ska få donera 5 klädesplagg så påsen kan dra igång. Än sålänge har har bara rensat ut 5 plagg, men jag har några i en kanske hög. 

Reuse: Äldsta dottern och jag har haft swopin. Som vanligt hade jag med fler än 5 saker. =) Närmare bestämt 14 saker.

Recycle:

Rot:

Sopor: Locket till en masonjar som vi gjorde om till ljuslykta för flera år sen (det brinner inte). Jag köpte ett nytt lock och använder nu burken som burk. 

In:  Jag kom hem med lite saker från swopinet: ett par solglasögon (jag har redan 3 par så planerar att skänka bort ett par). En kapselmaskin. En kakform. Ett vindspel.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...