onsdag 30 mars 2022

Veckans sparade pengar

1 Köpte en crockpot secondhand av en jobbarkompis för 300 kronor. Min ena gick tyvärr sönder. Min gamla var en Andersson. Det här var en Electrolux. Nypris 699 kronor. 

2 Sålt saker för 40 kronor. 

3 Jag efterlyste sängkläder till spjälsäng, skötväska och bebisleksaker till framtida barnbarn och fick jättemycket helt gratis.

4 Maken åkte in efter jobbet för att hämta sakerna för att spara bensin. 

5 Jag gjorde tacorullar till lördag lunch på mjuka tacoskal, riven ost och tacokött som var över sen fredags kvällen. 

6 Jag har gjort 5 flaskor blåbär/krusbärsaft av bär vi hade i frysen.

7 Jag gjorde 3 burkar restsylt på bären ovan. 

8 Haft gratis rådgivning om försäkringar hos Folksam via Vårdförbundet. 

9 Vi vill ha ett tak över källardörren. Det kom upp i mitt flöde att en skänkte ett sånt tak i våran "by". Vi var tvåa men den som var först ångrade sig så vi fick det.

10 I julas fick jag en gratis julbelysning av jobbet, den hade ingen transformator så istället för att slänga den fick jag den. Jag köpte en transformator som inte funkade men företaget vägrade betala tillbaka pengarna för transformatorer kan inte gå sönder enligt dom. Jag kunde skicka tillbaka den (och betala frakten själv) så skulle jag få pengarna tillbaka. Frakten skulle kosta lika mycket som transformatorn gjorde så nej tack. Ljusstaken gick med en annan transformator som vi hade till en ljusslinga på L:s rum. Nu var det en som skänkte en sån ljusslinga också i våran by. Så vi fick en helt gratis transformator (och ljusslinga, som ska sitta i ett fönster till i jul). 

11 Ringde en kompis via messenger istället för via mobilen och sparade in samtalskostnaden. Jag var hemma så WiFi var redan betalt. 

12 Jag är med i ICAs kundpanel och hade svarat på tillräckligt många undersökningar för att få 25 kronor i produktcheck. 

13 Lagar ett par strumpbyxor som hade hål på ena benet. 

14 Lagat en klänning som spruckit i en söm. 

15 Gjort syrade morötter av mjuka morötter som jag hittade längst in i kylen. 

16 Tackade nej till det jättebra schampot som var på extrapris som hon i kassan på apoteket försökte lura på mig. 

17 Lagat mina läsglasögon.

18 Vi har haft en ljusslinga över spabadet som vi har ute (jag fick spabadet när jag fyllde 50 år, ett uppblåsbart). Den gick sönder förra sommaren så nu sitter julbelysningen där. Nu när det är dags att sätta upp spabadet igen så får julbelysningen sitta kvar och vi vägrar köpa ny ljusslinga. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...