onsdag 23 mars 2022

Veckans sparade pengar

 1 Jag lånade Maria Österåkers bok Lev mer på mindre på biblioteket och kände att jag ville äga den så jag la den i kundvagnen på Adlibris tillsammans med hennes andra bok Jobba mindre lev mer. 648 kronor med frakten. Men så bara nej! Hur ska jag kunna leva mer på mindre om jag köper böcker eller andra villhöver saker. Boken finns att låna på biblioteket när jag vill läsa den igen. Så jag raderade böckerna från kundvagnen. Dessutom har jag redan ägt Lev mer på mindre en gång och gjort mig av med den. 

2 Pressade alla torra apelsiner, grapefrukt och småcitrus till juice. Dom kom i frukt och grönt påsen från Karma som vi köpte för två veckor sedan. 

3 Jag ville ta med en tårta till jobbet när jag fyllde men hade inget att ta den i så jag frågade på min Facebook om någon hade en tårtbox som jag kunde få låna och fick låna en av en vän. 

4 Var sjukt sugen på färdigmat/skräpmat och la mat från en pizzeria och en hamburgerrestaurang i kundkorgen i ToGodToGo appen. Men så bara nej! Hur ska du kunna gå ner i vikt/kunna sluta eller dra ner på jobbet om du fortsätter att köpa saker hela tiden! Och raderade dom. Maken och jag ska köpa mat när jag fyller år. Om jag inte är för snål för det med. 

5 Gjorde ett inköpsblock av gamla kuvert och kladdpapper bitar.

6 Gjorde egen hamburgerdressing.

7 Gjorde egna tårtbottnar till tårtan till mitt kalas och till tårtan som jag hade med till jobbet. 

8 Jämförde pris på en present till makens pappa och till makens systerson som snart fyller år. 

9 Fick en spetskål i Karma påsen frukt och grönt för två veckor sedan och hade ett halvt vitkålshuvud som började sjunga på sista versen. Så jag gjorde pizzasallad och treveckorssallad av dom.

10 Gjorde egen pizza istället för att köpa pizza.

11 Vi behövde komplettera med lite grädde och andra tårtingredienser till mitt kalas samt lite frukt och grönt. Maken tog med all pant som vi hade och behövde bara betala 120 kronor istället för 270 kronor. Vi har en sodastream men sonen köper med sig läsk ibland. Sen är det makens ölburkar. 

12 Jag lånade Jag lämnar ekorrhjulet av Åsa Axelsson på biblioteket och ÄLSKAR den boken. Jag skrev till Åsa och berättade hur mycket jag gillade den och hon svarade 💓Det är hur mycket bra tips som helst i den boken och jag suger åt mig dom som en svamp. 

13 Hade tygservetter på mitt födelsedagskalas. 

14 Maken slog in mina presenter i en sparad presentpappersbit och en presentpåse som jag sytt. 

15 Gjorde dubbel sats kyckling till söndag middag. En som vi åt då och en till frysen (blev två matlådor till maken med). 

16 Köpte bara det jag hade tänkt när jag var och handlade på Dollarstore. När jag plastbantade som mest gjorde vi oss av med torkställningarna (som ser ut som paraplyer). Efter det har vi bara en med några få nypor på som maken gjort av två trägalgar. Det räcker inte på långa vägar till alla strumpor, trosor, , kalsonger, trosskydd, disktrasor och annat som blir så jag har tumlat tvätten. NO MORE! Efter att ha läst Åsas bok Jag lämnar ekorrhjulet är nya torkställningar i plast inhandlade och torktumlaren kommer inte användas igen. 

17 Efter jag började med KonMari plockar jag ur min handväska när jag kommer hem. Sen lägger jag i dom sakerna jag tror mig behöva när jag ska ut. Vilket gör att jag oftast missar att lägga i en tygpåse. Den här gången hade jag med en tygpåse. Plastpåsar är jättedyrt nu för tiden, det har jag lärt mig den hårda vägen.

18 Kokade dubbel sats bruna bönor i tryckkokaren. En som vi åt tillsammans med falukorv tisdag middag och 2 gånger till till frysen. 

19 Fick en kombinerad bilbarnstol/bilkudde gratis (självklart aldrig krockad och hel). 

20 För några månader sedan tecknade jag en prenumeration på Gård och Torp för att få premien. Jag trodde jag hade sagt upp den men hade tydligen missat det för jag fick en räkning på 85 kronor tillsammans med ett nytt nummer. Nu är prenumerationen uppsagd i alla fall. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...