onsdag 16 mars 2022

Veckans sparade pengar

 1 Fick en IKEA kasse full med hästsaker till yngsta dottern helt gratis. 2 grimskaft. Ett par med chaps. Ett flugtäcke. 2 vojlock. 2 andra saker som jag inte vet vad dom heter. Yngsta dottern fick dom i försenad födelsedagspresent. 

2 Hästsakerna fanns några mil ifrån oss. Jag hämtade upp mamma och samordnade ärenden på den sidan stan för att spara bensin. Vi lämnade massor massor massor med pappkassar till en överlycklig ägare på 2hand4you. Hämtade hästsakerna. Fikade på Tant Grön.

3 Efter att jag släppt av mamma hämtade jag en gratis spikmatta och spikkudde. 

4 Raderat mitt bankkonto från Klarna. Jag har även raderat appen från mobilen och funderar på att ringa och blocka mig själv. 

5 Jag gör alltid egen tacokrydda och har automatiskt tänkt att det blir mycket billigare. Men så fick jag för mig att jag skulle räkna på det. Om vi köper storpack tacokrydda på Willys (som är billigare än både Citygross och Ica på tacokrydda) kostar den 137,03/kilo. Till hemgjord tacokrydda använder jag bland annat anchochili. Den kostar 728 kronor kilot. Nu är det ju inte bara det i hemgjord tacokrydda (men nästan hälften) så blir alltså billigare att köpa tacokrydda. 

6 Jag får bestämma mina tider lite själv. I torsdags bestämde chefen att jag skulle jobba 4 timmar och vara ledig fredag. Det var två möten som jag behövde vara med på. Så från och med nu (för att spara bensin och för att se om jag orkar börja jobba 50% i april) så jobbar jag mina 10 timmar måndag-torsdag istället för måndag-fredag. Jag jobbar ju gärna helger men har hastigt och lustigt blivit lite forskningssköterska 25% och behöver jobba bara vardagar för att kunna ha samarbete med avdelningsläkarna. 

7 Gjorde hallongrottor av en blåbärsmarmelad jag fick i julklapp men tyckte var för sur.

8 Jag gjorde nötmarängkakor som var pappas favorit. Jag har inte bakat dom sedan han dog. Jag har knappt bakat kakor alls sen han dog. Jag fick då äggulor över. Dom gjorde jag glass av tillsammans med en restsylt jag gjorde som jag tyckte blev för sur. 

9 Gjort eget chaite. Blir billigare än köpt + att jag sparar en förpackning. 

10 Gjort egen salladsdressing i en tom haft hur länge som helst glas vinägerflaska. 

11 Fick massor med hela strumpor av en tjej som skulle byta ut alla strumpor mot nya. Yngsta dotterns fötter äter strumpor så gör inget alls att dom var lite urtvättade. 

12 Jag hade lite nötter över efter jag gjorde nötkakorna ovan. Jag har varit sjukt sugen på Nutella ett bra tag nu men vägrar köpa Nutella. Köpt Nutella består av max 20% nötter, resten är palmolja och socker. Så jag gjorde egen Nutella bestående av nästan bara nötter, lite honung och lite kakao. 

13 Jag la upp 3 böcker som jag inte ville ha kvar på Bookmoch. Jag har hittills gett bort 42 böcker (inte dom 3 som jag la in nu) och fått 11 böcker. 99 gånger av 100 vill personen inte skicka till mig i Sverige för det är för dyrt. Det är lika dyrt för mig att skicka en bok till USA men ändå har jag gjort det. No more! Nu är dom 3 böckerna borttagna från Bookmoch. Jag har över 100 poäng. Poäng som jag inte kan byta mot "nya" böcker eftersom ingen vill skicka till Sverige. Så nu är poängen donerad till Books för schools and classroms och mitt konto är raderat. 

14 Sonen fyller 30 i april och vi ville ge honom en sak som han skulle göra ihop med maken. Pris från 2500 kronor styck. Men efter lite surfande hittade jag samma sak för 2200 kronor för båda två. En besparing på 2800 kronor och en fin grej för dom att göra ihop. 

15 Sa upp en prenumeration av en tidning som jag inte läser men sparar alla nummer i presentskåpet för att ge bort. 

16 Gjorde dubbel sats Thai kyckling till kvällsmat i lördags. En till då och en till frysen.

17 Gjorde dubbel sats vegetarisk lasagne. En till kvällsmaten igår och resten till matlådor i frysen. 






Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...