måndag 28 mars 2022

Veckans zero waste

Refuse:

Reduce: En skylt som suttit på pannrumsdörren sen pannrummet var kontor (typ 20 år sen) gett till Erikshjälpen. En bruksanvisning och garanti som vi inte ens visste att vi hade som låg dammiga i tyghållaren på sängen, lagt i återvinningen. Min ena crockpot som gått sönder lagt i elektronikåtervinningen. En liten monchichi gubbe som stått i över 30 år i våran prylhylla sålt på Tradera. Ett par tights som hade mer hål än tights och ett par nattstrumpor som Izzy bitit sönder lagt i Röda korsets deponi. 

Reuse: Jag efterlyste sängkläder till spjälsäng, skötväska och bebisleksaker till framtida barnbarn och fick jättemycket helt gratis.

Fick ett dörrtak och en ljusslinga helt gratis av två olika personer i våran "by". Dom la ut annonserna. 

Recycle:

Rot:

Sopor:

In: En kombinerad bilbarnstol/bilkudde fick gratis till framtida barnbarn. Såklart okrockad. En torkställning som står på golvet fick i  försenad födelsedagspresent av maken. En crockpot köpt secondhand av en jobbarkompis. En ljusslinga fick gratis. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...