måndag 21 mars 2022

Veckans zero waste

 Refuse:

Reduce: 4 klänningar och en oöppnad parfym (köpt för några månader sedan, jag använder nästan aldrig parfym och har tre andra flaskor så ett helt onödigt köp) lagt tillsammans med en hög med andra kläder i en Sellpy påse som jag skickat in för försäljning. 

3 böcker som jag la in på Bookmoch men sen tog bort för det kostar för mycket att skicka (+ att jag aldrig får några böcker i utbyte) gav till biblioteket så jag kan låna och läsa dom igen om jag vill. 

2 grytlappar, ett förkläde, en äggklocka och en handduk gett till Erikshjälpen (enligt en in en ut). 

Reuse: Jag ville ta med en tårta till jobbet när jag fyllde år men hade ingen tårtbox eller kartong att frakta den i. Så jag efterlyste en att låna bland mina vänner på Facebook och fick låna en. 

Gjorde ett inköpsblock av gamla kuvert och kladdpapper. 

Använde tygservetter på mitt födelsedagskalas. Maken slog in mina presenter i en sparad presentpappersbit och en presentpåse som jag sytt. 

Recycle: Presentpapprena från presenterna som jag fick som var för små för att spara. 

Rot:

Sopor: Ett plåster som jag satte på fingret när jag råkade skära mig. 

In: En spikmatta och en spikkudde fick gratis. Två teburkar, två disktrasor, en kartong som jag ska göra om till tavla, en handduk, två grytlappar, en muminmugg, ett muminljus, en muminäggklocka, ett förkläde, en muminburk och två planksteksplankor fick när jag fyllde år. 3 torkställningar i plast köpt för att kunna hänga tvätt igen. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...