måndag 4 april 2022

Veckans zero waste

 Refuse: Vi vägrar att köpa ny ljusslinga till utomhus utan kommer fortsätta använda julbelysningen.

Jag vägrade köpa schampo och andra hårsaker som hon i kassan på apoteket försökte sälja till mig. 

Reduce: Två skarvsladdar, en sladdgömma och en sladd med lampsockel gett bort. En avklippt skarvsladd lagt i elåtervinningen. En madrass till docksäng gett bort. En mobilhållare tagit med till TaGeskåpet på jobbet. 

Reuse: En jobbarkompis gick på mammaledighet och jag plockade ihop ett nödkit  till blivande mamman av saker jag hade hemma (några fick jag av äldsta dottern som nyss gjort ett likadant kit till en kompis). Jag hade en tygnäsduk, en kloss, ett paket kaffe, ett smoothieglas, en säkerhetsnål, en chokladkaka, en förpackning fetvadd, ett ljus som jag gjort själv, ett par av mina raggsockor och ett oöppnat nagellack fick gratis av ICA en gång. Jag skrev ut en världskarta och fick torrschampo, plåster, tandpetare och en ballong av äldsta dottern. 

Gjorde cheescake och hade med hennes sista dag. Jag använde pepparkakor som var över sen jul istället för digestivekex och saffran som också var över sen jul, istället för citron. 

Jag har jätteont i mitt knä som knäpper och låser sig ibland. Troligtvis menisken, så jag efterlyste ett knäskydd på Facebook och äldsta dottern hade ett som jag fick låna. Hon har ont i ländryggen så hon fick låna våran ena vetekudde. 

Recycle: 

Rot:

Sopor: 2 öronljusstumpar efter att jag gjorde öronljus på maken.

In:

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...