måndag 14 mars 2022

Veckans zero waste

 Refuse: Jag vägrar läsa tråkiga böcker. Förut har jag tvingat mig till att läsa klart dom. Men nu nej tack! En av böckerna jag köpte om FIRE var så tråkig. Den handlade bara om aktier och index. I USA. Hela boken gick ut på att man ska ha is i magen även om aktierna går ner, dom går alltid upp igen. 260 sidor som upprepade det. Boken är nu utlagd på Bookmoch så någon annan får läsa den. 

Reduce: En trumma haft i över 30 år gett bort. En märkapparat gett bort. 

Reuse: Gav bort över 50 papperskassar till 2hand4you som är en nystartad secondhand affär. 

Gjort nytt chaite i den gamla köpta från Espresso House chai te burken. 

Gjort egen salladsdressing i en tom haft hur länge som helst glas vinägerflaska. 

Recycle: En massa äggkartonger och andra kartonger sparade för dom kan vara bra att ha. 

Det är nu 8 veckor sedan vi skickade efter (gratis) påsar i olika färger för färgsortering av sopor. Vi har sophämtning var 8:e vecka och tunnan är mindre än halvfull. Vi får betala för den hel tunna och färgsortering fast vi inte använt det, förens nu. Vi kan konstatera att på 8 veckor blir det 2 påsar mjukplast och 1 påse metall. Tidningar har vi nästan inga alls. Hårdplast och kartong blir rätt mycket så det kommer vi fortsätta lämna in på återvinningen. Det fanns plats för 2 påsar till i tunnan så vi hade kunnat lägga i lite hårdplast eller kartong med. Glasåtervinning måste man lämna så då kan vi passa på att lämna det andra med. 

Rot:

Sopor:

In: 8 hästsaker fick gratis och gav yngsta dottern i försenad födelsedagspresent. En solhatt köpte när mamma och jag var ute och åkte. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...