Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 28 augusti 2013

Veckans sparade pengar

Räkningarna för augusti är skrivna och det blev ytterligare en sänkning. Elen och extraräkningarna denna gång med. Bensinen var högre. Göteborg och Kolmården var en bidragande orsak till det. Ungefär 300 kronor/månad var sänkningen eller 3600/år.

1 Köpt dom läkemedlen som började ta slut via apoteket.se och fick fri frakt.

2 Böt ut mitt flytande Gaviscon (som jag egentligen ska äta 4 gånger/dag men bara tar till natten) mot tabletter och sparar 80 öre/dos = 80 öre/dag = 24 kronor/månad = 292 kronor/år. Jag ska äta den jämt. Men fy vad den är äcklig. =( Den skummar inne i munnen så det känns som om jag stoppat i en brustablett och glömt vattnet varje gång. Stålsätter mig genom att tänka du sparar 80 öre du sparar 80 öre.

3 M köpte filmer via en sida och fick en rabatt kupong + fri frakt på Bamba.se. L har blivit bjuden på kalas nästa helg och jag fick rabattchecken av M. Så 1 julklapp till L och 4 kalaspresenter till kommande kalas + det nästa helg är köpta.

4 Gjort 12 liter äppeldricka att dricka istället för köpt juice vissa mornar.

5 Bakade egna hamburgerbröd och sparade 3,23/bröd. Dessutom blir man mer mätt på hembakade bröd. Dom köpta innehåller mest luft. S och hennes kompis ville ha 2 hamburgare var men orkade bara 1 var för brödet var så mättande. Vilket gjorde att det blev matlådor till killarna med.

6 Är en grej som jag missat som är sånt vi alltid gör. Killarna har alltid med matlåda till jobbet. Dom enda gångerna maken inte har det är när det är jobblunch vilket händer väldigt sällan.

7 L gjorde chokladbollar till lördagsmys.

8 Bytt källardörr till en som det är isolering runt + inget 1 cm stort hål mellan tröskel och dörr + isolering i tröskeln. Vilket gör att det inte blåser in i källaren mer = lägre elkostnad. Fönstret i dörren gör dessutom att man inte behöver tända lampan i taket under dagtid när man ska hämta saker i frysarna eller matkällaren.

9 Maken gjorde klart dörren så snickarna var bara här 1 timme istället för 3 timmar.

10 Fick en låda full med pysselsaker till L av grannen.

11 Fick en låda full med naturliga produkter från Naturalbox.

12 Mailat en välgörenhetsorganisation för andra gången när jag fick en påminnelse i brevlådan på att jag inte betalt min gåva. 365 kronor/år säger dom att det är när dom ringer. När jag tittar igenom alla gamla räkningar är det två gånger/år så dom "ljuger" också. Fick svar igår och dom hade missat att dom ringt till mig två gånger/år. Nu var jag borttagen från deras telefonlista.

13 Bytt till mig en lavalampa som ska stå på L:s rum mot en påse äpplen från trädgården.

14 Bytt till mig en rullgardin som ska sitta istället för det trasiga persiennen i vardagsrummet mot 4 liter krusbär från trädgården.

15 Vattnar inne och ute med vatten från regntunnan.

16 Ger Skutt maskrosor och kirskål till kvällsmat när det inte regnar. När det regnar får han sallad från balkonglådorna. Till frukost får han morot med blast som jag böt till mig.

17 Tvättar tvätten med tvättbollen.

18 Kör tvättmaskinen och diskmaskinen fulla på ekonomiprogrammet.

19 Släcker lamporna i dom rummen vi inte är i.

20 Stänger av alla apparater på standby knappen eller direkt på grenkontakten.

21 När jag och L borstar tänderna sköljer vi munnen med vatten i mugg istället för under rinnande kran.

22 Använder min konjacsponge när jag tvättar ansiktet på kvällen och använder då varken rinnande vatten (man blöter den under kranen, vrider ur den och sen tvättar), tvål eller hudcreme.

23 Hänger all tvätt istället för att tumla den.

24 Diskar i hon och sköljer i balja.

25 Häller vattnet från djurens vattenskålar/vattenflaskor när jag byter vatten i vattenkannan.

26 Kokar hälften av pastavattnet i vattenkokaren.

27 Häller vattnet som blir över i vattenkokaren i vattenkannan.

28 Lägger stenar på kastrull-locken när jag kokar saker.

29 Kokar ägg och potatis på eftervärmen på spisen.

30 Torrskalar potatis och morötter.

31 Samordnat ärenden för att spara bensin.

32 Tvättar golv och toaletter med olivoljetvålen.

33 Diskar ur använda plastpåsar.

34 Vädrat istället för att sätta på takfläktarna.

35 Skördat tomater och physialis.

36 Äter äpplen från trädgården istället för att köpa frukt.1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Jag tänker såhär, du måste inte hålla med.

Det är en sak att vara ekonomisk, det handlar om att tex göra som ni, täta dörrar som drar, eller att säga upp abonnemang som ni inte behöver.

Men det är en annan sak att plåga i sig en tablett som smakar illa för att spara 80 öre om dagen. De där 80 örena/dag kan ni säkert spara någon annanstans.