Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 26 augusti 2013

10 meter

Idag åkte L:s klass till badhuset för att visa hur mycket dom kunde simma. Dom som kunde simma 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim skulle inte få gå dit något mer. Dom andra ska åka dit varje måndag. Jag kan inte simma ryggsim så jag skulle inte ha klarat testet. Varför måste man kunna simma ryggsim? Någon som vet? Enligt L kunde nästan alla andra simma. L simmade ungefär 10 meter och det var jättebra. Hon har bara simmat mellan 1 och 2 meter tidigare. Hon var jättenervös innan men tyckte det var jättekul och längtade nästan (bara nästan) tills nästa måndag då dom ska dit igen.
Det blev 6 liter äppeldricka och 6 nya litrar är satta. Det går åt ungefär 1 liter juice här på morgonen. Äppeldrickan ska spädas så 6 liter blir ungefär 18 liter vilket alltså räcker i 18 dagar. Så med dom 6 nya litrarna som är gjorda idag så kommer äppeldrickan räcka i ungefär 36 dagar. Ett paket kostar ungefär 7,90 så 7,90 x 36 = 284,40 - kostnaden för socker, konserveringsmedel och vatten = 240 kronor sparade.
Maken har varit på lite byten i helgen. Bilder kommer. När han lämnade släpet i söndags åkte han och böt 1 kasse äpplen mot en lavalampa. Jag vill ha en lavalampa på L:s rum i alla fall istället för den billiga IKEA lampan. Sen på eftermiddagen när han var till sin syster åkte han och böt 2 påsar krusbär mot en rullgardin. Den ska sitta i det lilla fönstret i vardagsrummet. Persiennen där har gått sönder så man får solen rakt i ögonen när man sitter och ser på tv. Kvällssol. Så ingen extra bensinkostnad.

2 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Att kunna simma ryggsim har flera olika anledningar. En är att du ofta kan simma utan att lära sig "andas under vatten" dvs att barnen lär sig ett simsätt där de inte behöver fokusera på att flyta, armrörelser, benröelser, koordination, andning, huvudrörelser och positionerna- samtidigt.

En annan mer nyttig orsak till att kunna ryggsim är att det handlar om att kunna flyta på rygg och ändå ta sig framåt. I en nödsituationer ska du kunna bogsera en annan levande människa, som kanske dessutom är medvetslös, och ändå simma. Då simmar du själv på rygg.

En tredje orsak till att kunna simma ryggsim är att det är en energieffektivt simsätt. Dvs, om du själv hamnar i en nödsituation så kan du, om du behöver vila, flyta på rygg. Om du är i en nödsituation på stormande hav exempelvis, så krävs det mycket energi och kraft (samt mental styrka) att härda ut i en nödsituation. Att effektivt kunna simma både rygg- och bröstsim är då är grundläggande överlevnadsstrategi.

Det finns säkert fler orsaker. Men det här var några. Att kunna simma- minst- 200 m är en enkel livförsäkring. Om jag var du skulle jag absolut utöver skolans simundervisning anmäla dottern till en simkurs. Att som förälder själv lära henne kan också vara bra, men simning är lite granna som bilkörning. Det är helt ok att öva med sina föräldrar, men alla behöver någon utomstående på bilskolan för några lektioner också.

Anonym sa...

Hej Susanne!
Jag kan inte heller simma på rygg och det har varit ett hinder i mitt liv. Ryggsim är nämligen det enda simsätt som fungerar vid livräddning. Därför har jag alltid varit jätterädd då jag åkt båt med barnen eller gått på en brygga med dem - jag visste ju att jag inte skulle kunna få in dem till land om de föll i.
Dessutom underlättar det om man kan simma på rygg (eller åtminstone flyta tryggt utan ansträngning) om man själv trillar i, det tar inte lika mycket kraft som bröstsim.
Gunny