Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 5 augusti 2013

Jag och L kommer få fortsätta

Hosta lungorna ur oss till imorgon. När jag ringde vårdcentralen strax före 10 var alla telefontider slut. =( Förra våren fick jag infektionsastma och skulle då ta Mollipect, Cocillana Etyfin och Pullmicort. Nog för att det känns tungt i bröstet men det var alltså nya recept på hostmedicin som jag ville få. Jag har väntat på att det skulle bli måndag så jag kunde ringa vårdcentralen och äntligen få våra efterlängtade hostmediciner hela helgen och så är telefontiderna slut. Dom receptfria som vi har hemma hjälper inte ett dugg.
I lördags kom min bytarkompis hit. Vi böt kläder med varandra. Jag fick två toppar. Jättefina. Väldigt bra sätt vi kommit på. Garderoben blir helt plötsligt större fast den inte blir det och det inte kostar ett smack.
Sen fick jag ett plåtställ med. Som byte för madrassen som låg i översängen på L:s våningssäng.
Snart börjar skolan igen. När M och S var små köpte vi alltid ett nytt pennskrin varje sommar som dom skulle ha när skolan började igen till hösten.18 pennskrin gjorde dom av med. På gymnasiet kommer jag inte ihåg om dom hade pennskrin eller inte. Dom gamla pennskrinen slängde vi nog. Slut med det. Jag har sparat två av L:s pennskrin och vi gjorde iordning på det ena. Vi hade hästpennor, hästsudd och hästpennvässare som hon fått med Min häst tidningarna som vi la i. Tillsammans med lite andra pennor och smått och gott. Blyertspennor i olika färger har vi så vi kan sälja.
L:s gamla byrå är bortskänkt. För att kunna skänka den måste man plocka ur den och i den nya byrån. Vilket gjorde att det blev en påtvingad rensning. Det var en hel del som rök. =)
L:s fisklampa gick sönder. Glödlampan i den gick inte att byta så hon har haft lampan som prydnad. Sen tröttnade maken och jag på lampan och tänkte att dom kan väl inte vara så dumma att dom tillverkar lampor som man inte kan byta glödlampan i och skruvade isär den. Man kunde vara så dum och lampan ligger nu i elektronikåtervinningen och är inte fullt så fin prydnad längre. Nu är det så ljust ute att vi knappt tänder några myslampor längre. Häromdagen åskade det och regnade för fullt och jag tände lite myslampor igen. Och kom då på att L inte hade någon mys/fönsterlampa längre. I källaren stod en lampa som ser ut som en svamp, det finns ingen kontakt där och den står bara som prydnad. Den tog jag upp, sen fick L välja bland alla lampor uppe och jag var säker på att hon skulle välja lavalampan i vardagsrummet.
Det gjorde hon inte, hon valde en röd plastlampa från Ikea som stod i hallen. Där står nu svamplampan och plastlampan står inne hos L. Plånboken glad och miljön är glad. Sopberget är väl inte lika glad eftersom vi slängde den gamla lampan. Bilden är lånad från Ikea.

1 kommentar:

Esbe sa...

Äsch... nån gång måste man ju få slänga saker också. Man kan ju hoppas att även elektronik återvinns så långt som möjligt, när man nu ändå kan sopsortera det!