Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 22 augusti 2013

Sopfunderingar och ny favorit dricka

Esbe undrade hur jag gör mina spara pengar listor. Jag sparar dom som utkast och fyller på hela veckan. Samma sak med utlistan. Sen scrollar jag igenom bloggen sen sista listan och kollar om det är något jag missat. Jag hade lappar som jag skrev på förut men för att slippa ha en massa smålappar som jag sedan slänger så skriver jag i utkastet istället.
Det verkar som om elen är lägre nu när värmepumpen är inkopplad igen och elpannan är ny. Förra året var S i USA och jag får ibland kommentarer om att det kan vara därför som elen är lägre. Eftersom det är nu som elen är lägre och S hemma igen och vi jämför med samma månad förra året då S var i USA så gör vi av med mindre el på fler antal personer. Om elen hade varit lägre när S var i USA så berodde det kanske på att vi var en mindre i familjen. Men nu är vi alltså en mer igen och elen är lägre. Elmätaren i hallen visar inga siffror över 10 kWh som den gjorde förut ibland. Oftast ligger elen under 1 kWh. När ugnen eller tvättmaskinen är på kan den komma upp i 2,5 - 5 kWh. Den nya pannan mäter också elen. Enligt den så har vi gjort av med 213 kWh på dom 739 timmarna som den nya elpannan gått. Då har ju värmepumpen bara varit inkopplad drygt en vecka eftersom dom glömde ta med översättaren och vi fick vänta på den i flera veckor.
En sak som gör mig frustrerad är våra sopor. Vi har den minsta tunnan och tömning var 8:e vecka. Det är bra enligt tekniska förvaltningen. Vi är inte många som har tömning var 8: e vecka. Men jag som inte gillar sopor vill att våran tunna ska vara tom eller max halvfull. Som det ser ut nu är den nästan full var 8:e vecka. Så soporna har ökat sen S kom hem från USA. Jag vet inte riktig vad det är vi slänger egentligen. I badrummet blir det 2 - 3 soppåsar på 8 veckor. S använder engångsskydd. Sen slänger vi tops också. I köket tömmer jag påsen en gång i veckan. Ibland är den nästan full och ibland bara halvfull. Hushållspapper och matavfall slänger vi i komposten. Ibland känns det som om jag inte ens hinner vända ryggen till så är påsen halvfull igen. Ett tag skrev jag upp allt som jag slängde men det funkade inget bra eftersom ingen annan skrev och som sagt var jag hinner knappt vända ryggen till så är påsen halvfull. Dammsugarpåsen brukar hamna där och då är påsen full det är det enda jag kommer på. Nu ligger i och för sig två trasiga skålar där också. I källaren blir det en full påse på 8 veckor. Då är den mest full med tygbitar och annat från mitt syrum.
Ett nytt väggord är uppsatt. Det sitter över valvet i vardagsrummet. Det är S och mitt favoritcitat. Om vi skaffar fler tatueringar så vill vi ha det. S ska ha hela och jag ska bara ha Live your dream.
På posten igår kom det en väldigt trevlig överraskning. En gratis låda från Naturalbox. Jag är bra sugen på att börja prenumerera på deras box. En gång i månaden får man hem en box full med naturliga snacks/mellanmål. Prover på naturliga nyttigheter. Originalförpackningar på ekologisk hudvård och provförpackningar på ekologisk och naturlig hudvård. I min box som var den för augusti fanns det nyponpulver, en rengöring från Madara, en hårmascara, en hårstyling creme, ett läppglans med havtorn smak, en vit choklad från Green and blacks organic och en aloe vera dryck. Aloe vera drycken var jättegod. S som hade druckit den förut sa att den fanns att köpa i vanliga mataffären så det ska jag göra. Om jag inte hade fått prova den hade jag aldrig köpt den. Vit choklad från Green and blacks organic är alltid gott  men den ska sparar till ett speciellt tillfälle. Läppglans är jag beroende av. Alla mina läppglanser är ekologiska och naturliga. Det hjälpte att ha en dotter i USA som köpte med hem massor med olika smaker till sin läppglans beroende miljömuppsmamma. =)
Inga kommentarer: