Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 29 augusti 2013

Snål eller ekonomisk

Jag brukar skriva att jag inte är snål jag är ekonomisk. Men häromdagen skrev jag en rad som jag i efterhand uppfattade som snål. Det gäller att jag sparar 80 öre varje gång jag äter mina Gaviscon tabletter. Dom smakade illa så jag tänkte jag sparar 80 öre jag sparar 80 öre när jag åt dom. Det var bara första gångerna dom smakade konstigt. Flytande Gaviscon smakade också konstigt första gångerna, eller nästan jämt egentligen som att dricka flytande skolkrita ungefär. Jag mår bättre i magen av tabletterna + att jag hade köpt en kartong med 120 tabletter. Jag hade ingen lust att slänga dom bara för att tabletten smakade illa. Därför körde jag med min suggestion. Jag sparar 292 kronor/år genom att äta dom istället för den flytande. Sen sparar miljön på att jag äter tabletter också. I alla fall en del. Istället för en plastflaska som räcker 1 månad räcker en ask tabletter nästan 4 månader. Den är i en kartong som inte är lika miljö ovänligt som en plastflaska. Enda felet är att dom ligger i blister förpackningar som måste slängas i soporna.
L har fått sin andra belöning i pantjakten. 2 biobiljetter med 2 menyer. Passar bra eftersom hon vill se både Smurfarna 2, Dumma mig 2 och Monsters University. Killarna vill se Monster University med L och dom andra två vill S se med L.
Andra omgången äppelmos är gjord. Nu är hela årsförbrukningen av äppelmos gjord. L gillar äppelmos och mjölk så hon fick det till mellis idag. Nu är nästan alla äpplen slut också. Finns bara en kasse kvar. Den ska jag försöka omvandla till äppelcidervinäger i helgen.
På posten kom det också två böcker som jag köpt. Jag fick tipset från Anki där man också kan vinna den ena boken. Americas cheapest family. Jag kommenterade att jag ville vinna men sen tog jag bort min kommentar och köpte den istället. Jag kände att det är nog en sån bok jag skulle gilla. Båda böckerna kostade runt 200 kronor med frakten på Bokus.
Det kom också en gratis hårfärg från Grön gåva som jag ska testa åt En lagom dos grönt. Jag har nu kört med nopoo i 7 veckor så en naturlig hårfärg utan en massa poo i passar mig bra. Vinröd. För att inte skrämma slag på jobbet så tänkte jag göra den imorgon kväll. Före och efter bilder kommer.


Inga kommentarer: