Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 15 augusti 2013

12,5 poäng kort och pyssel

Nu när jag jobbar med att underlätta för mina kollegor så tänkte jag gå en kurs. Eftersom min kurs i palliativ vård gick bättre och bättre och slutade med VG så har jag dessutom studievanan innan. Så jag sökte en kurs på 15 poäng till hösten. Det var sen antagning. Jag fick antagningsbeskedet idag. Jag har 167,5 poäng och jag behöver 180 poäng för att gå den kursen så jag kom inte in. =( Då är inte mina jobbpoäng inräknade utan det var bara akademiska poäng som räknades. Så nu måste jag leta reda på en annan kurs som jag vill gå som är minst 12,5 poäng och hoppas att det är sen antagning till den också så jag kan gå min andra kurs i vår istället.
L och jag har pysslat. Vi hade ett överskott av glasspinnar och ett underskott av pennställ på L:s rum. Så vi gjorde ett pennställ av glasspinnar. Ordentligt diskade och torkade innan målningen.
När färgerna ändå var framme ville L måla en plastburk till ett hav.
Höstens kurskatalog landade i brevlådan igår och L hittade en kurs i kaninhoppning som hon vill gå. På kursen ska man ha med sig sin kanin som ska ha koppel på sig. Koppel är inköpt idag och provat på Skutt. Det var väl ingen höjdare direkt men gick bättre än väntat. Vi ska vänta med att anmäla L ett par dagar så vi ser att det går bra med kopplet.
Min kurs i simple living finns inte med men om jag får fortsätta jobba raka veckor bara förmiddagar så drar jag nog igång den till våren igen. Om det är okey med Medborgarskolan förstås.
Häromdagen var det en tjej som sökte glasburkar på bytarsidan och jag såg min chans att bli av med dom jag hade stående i källaren. Jag sa att hon fick dom men jag fick en burk med hemgjord inlagd gurka som tack. Jag som tyckte att bli av med 26 gamla sylt och honungsburkar var tack nog. =)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du prövat att ansöka om reell kompetens?? Prata med en studievägledare på din högskola om den möjligheten, så att du kanske kan få möjlighet att läsa den kurs du vill utan att gå omvägen via andra kurser. Det är inte säkert det går, men det är värt ett försök.

/Lisa

Anonym sa...

Hejsan!

Har tänkt skriva länge, men läser ofta på mobilen och då är det så krångligt att lämna kommentarer!

Jag gillar din blogg och den inspirerar mej att leva mer ekonomiskt, och tänka på att återanvända och inte slösa på jordens resurser!

Angående maskindiskmedelspulver så använder jag ytterst lite, kanske en halv/halv/- mängd av en diskmedelstablett! Min disk blir ren i alla fall! :)

Sen har jag tänkt på det där med att ni har sänkt både vatten och el(tror jag det var) under året som gått, men då har ni ju varit en person mindre i hushållet också, eftersom S har varit "over there". Bara en tanke...

Hälsningar Jane