Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 9 augusti 2013

Kristallsjuka

Anonym har kommenterat igen. En liten rättelse bara kristallsjuka beror inte på stress.
Jag har en dotter med kraftig yrsel som varit på alla undersökningar som finns bland annat den på öron näsa hals för att undersöka om det var kristallsjuka hon hade. Det var det inte. Öron näsa hals läkaren påpekade då att kristallsjuka är stressrelaterat. Hon sa också att nästan alla yrselsjukdomar är stressrelaterade. Det kan man även läsa om här. Där det bland annat står: "Det är ofta väldigt svårt att finna en orsak till varför någon drabbas men den kan uppstå efter att man slagit i huvudet eller på grund av ett virus på balansnerven, vestibularisneurit. Kvinnor drabbas också oftare än män. Det verkar även finnas en viss koppling till ålder då sjukdomen är relativt ovanlig i yngre åldrar. Vissa känner också att symptomerna förvärras eller triggas av stress, sömnbrist eller väderomslag" .
I M-magasin som finns här står det: "Vad som orsakar kristallsjukan, eller godartad lägesyrsel som det också kallas, och varför kvinnor i mappieåldern är de mest drabbade, är till större delen fortfarande höljt i dunkel, enligt yrselspecialisten Christian Geisler på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. – Det är den största gruppen som drabbas, och vi kan i vissa fall se en koppling till migrän, säger han. Stress kan vara en ny utlösande faktor."
Så ja kristallsjuka kan utlösas/bli värre av stress.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara säga att jag gillar din blogg jättemycket! Läser den nästan varje dag!
/Elin

Charmain sa...

This is gorgeous!