Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 10 juni 2010

Skolavslutning, groddöverskott och kul

L slutar lekis idag och det var skolavslutning. Maken jobbade men M och S följde med. Jag räknade ut att det var min 11:e skolavslutning på den skolan. Jag gick också där för länge sedan. Alla föräldrarna stod utanför avspärrningarna och försökte ta kort på sina telningar. Jag gjorde som jag alltid gör ( M och S pratar fortfarande om det) klättrade över avspärrningarna, klämde mig emellan alla eleverna för att ta kort när mina barns klass sjöng. Efter en avslutning som kändes som flera timmar (en timme) så blev det tårtkalas i klassrummet. Tvåorna bjöd. Fröknarna fick presenter och blommor.
Om jag inte hade haft köpstopp skulle jag ha köpt dom gulliga bakelseskålarna till mig själv också. Rektorn och L:s fröken stod bredvid vårat fikabord och pratade om något innehållande orden: glädjande, uppskattning, väldigt roligt. Efter samtalet kom L:s fröken fram till mig och kramade om mig och sa "du vet säkert vad vi pratade om". Det var mitt uppskattningsbrev. Skolan, fröken eller rektorn hade aldrig fått ett sånt förut så det gjorde verkligen succé Kul!! Konstigt egentligen att man bara brukar få reda på när man gör något fel eller dumt och nästan aldrig när man gör något bra.Som tradition på skolavslutningar blev det tårtkalas hemma på eftermiddagen. Dajmtårta. Receptet finns som vanligt på min receptblogg här.
Mellan avslutningen i skolan och tårtkalaset hemma åkte vi in till stora staden och en av turist attraktionerna. Jag som varken gillar höjder eller hissar var så där lagom förtjust men det är en annan av våra små familjetraditioner.
Groddhinken fungerar bra. Lite för bra. Vi har 5 liter groddar. Jag har en känsla av att det kommer att ätas mycket groddar här framöver. Tradera auktionerna som gick ut idag tjänade jag 166 kronor på. Alla bäckar små. Jag håller på och klurar på denna veckas 10 Tradera försäljningar. Jag gillar att läsa. Vårat bybiblioteket är bara öppet när skolan är så det har sommarstängt nu. Jag som väntar på massor av reserverade böcker får vänta tills i höst eller reservera om dom till stora stadens bibliotek och ta bilen istället för benen för att hämta böckerna. För att ha något att läsa så beställde jag en gratis Elle interiör som jag fick med posten idag. Det är ju väldigt stor skillnad mellan mina reserverade böcker om oftast enklare liv och en Elle interiör. Det kom två paket snabbkaffe också. Kan vara bra att ha på jobbet om inte annat.

2 kommentarer:

Sandra sa...

Skolavslutningar! Det var längesen! Men utanför min butik dånar studenterna dagarna i ända. Så det märks ändå att det är de tiderna. Det är konstigt det där att man aldrig får reda på att man gjort något bra! Alla borde bli bättre på att tala om det för varandra!!!

Irene sa...

Hej!
Du skrev ett fint och oerhört berörande gästinlägg på Köpstoppsbloggen idag, så jag blev nyfiken på att läsa Din blogg också :-)