fredag 18 juni 2010

Massa gratissaker och förändringar

Jag har som jag skrev häromdagen jobbat 3 kvällar på raken. Jag hinner bara med det nödvändigaste hushållsarbetet innan jobbet och efter jobbet brukar jag stupa i säng alltså blir det bloggbrist. Nu är jag ledig i 3 underbart sköna dagar och har massor att hinna ikapp och med på hemmafronten. Återvinning blir det massor vare sig jag jobbar eller inte så det har jag lämnat. Bakom återvinningsstationen i våran by är det en skog med granar som har fullt med granskott. Granskottsirapen blev god, om den är en bra hostmedicin vet jag inte än men jag har i alla fall gjort en ny laddning.
Det blev jättelite färdig sirap så nu gjorde jag dubbel sats. Konstigt egentligen nu när jag gör granskottsirap ser jag granskott nästan överallt när vi är ute och åker eller går. Receptet kommer på min receptblogg någon dag. Staketet på baksidan är nerskruvat och ligger och väntar på tid och ork från maken och mig. Vi ska ta ner det fallfärdiga staketet på framsidan och sätta staketet på baksidan där.
På baksidan sitter det numera en hallonhäck planterad. En hallonhäck som vi fick av grannen. Dom ska sälja sin sommarstuga och hade massor med hallonplantor där.
Brevlådan har varit full, fast jag har jobbat. Nivea duschcreme och hudcreme för att jag nominerade min mamma till årets mamma hos Nivea.
100 kronor presentkort från Gratisbio. Doftprov på herrparfym, rabattkupong på underkläder (den slängde jag, underkläderna var för dyra) och en Luneme hudcreme för att jag är medlem hos Goodiebag och beställde en goodiebag.
Godis för att jag svarat på undersökningar på Pointshop. En sovmask för att jag svarat på en undersökning om resande på SJ. Våran stad fanns inte med därav "väck mig i Vårgårda". 250 gram gourmetkaffe samt mörk choklad från Sackeus. För att jag var bland dom 20 snabbaste prenumeranterna på Camino som mailade att jag ville ha paketet. Det har röstats om ny kärnkraft igen. Jag röstade emot förra gången och om jag fick vara med och rösta idag skulle jag rösta nej igen. Det blir skador på marken där dom bryter uranet. Resterna grävs ner i urberget men kommer säkert aldrig att försvinna. Dom som bor närmast kärnkraftsverk får fosterskador och andra skador. Det är farligt för miljön. Greenpeace bröt sig in på Forsmark för att protestera. Dom protesterade även utanför riksdagen när dom skulle rösta. Om jag inte var en sån stor mes så skulle jag också velat ha varit med. Greenpeace aktivisterna var utklädda till miljövänlig el, sol, vind och vatten. Jag gillar deras dräkter. Men om jag hade varit med hade jag nog skippat trikåerna och bara tagit mössan. Annars hade jag nog blivit förväxlad med en korv istället för miljöel.

1 kommentar:

Esbe sa...

Hej på dej!

Många spännande saker på gång hos dig!

Skulle gärna se den där granskottssirapens recept!

Känner du till Buzzador? Det är en sajt där man får inbjudningar till olika reklamkampanjer. De tänker att reklamen sprids bättre via muntlig kommunikation.
Alla grejer är naturligtvis gratis, man får en del prover att dela med sig till vänner och att använda själv.
Låter det intressant? Gå gärna in via denna länk och titta mer
www.buzzador.com, anmäl gärna karamellis som tipsare, så hjälper du mig lite grand att lättare få fler uppdrag (de ger till dem som har mest poäng först, av dem som har tackat ja).

Ha en fin helg!

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...