Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 6 juni 2010

Brev, baksten och sk*tspis

Snart sluta L lekis. Hon har haft världens bästa fröken så det känns sorgligt. Mycket mer sorgligt än när M och S slutade. Nog för att fröken kommer att finnas kvar på skolan. Och delvis vara kvar i L:s klass. Hon går i en F-2:a. Klassen samlar till en blomma men jag kände att jag ville göra något mer. Så jag skrev ett brev som jag har lämnat till rektorn och till fröken.
Våran dotter L har haft glädjen att ha X som förskolelärare 2009/2010. L är ett så kallat språkbarn och har krävt extra mycket uppmärksamhet i vissa situationer. Något som X har klarat av med bravur. L är vårat tredje barn så vi har haft en hel del förskolelärare och lärare genom åren och X är den bästa vi har haft. Hon är en pärla bland lärare och vi hoppas att ni håller hårt i henne. L:s mamma S är en riktig hönsmamma som har kommit till X med många problem, funderingar och tårar. Något som X har klarat galant. Under hela förskoleåret har L känt glädje och förväntan över att få gå till skolan varje dag. Många rosor till X och X skolan. Även fritidspedagogerna på X är värda många rosor.
Jag trodde att en baksten (som är det sista på min vill ha i köket lista) skulle kosta minst 450 kronor. Jag har nästan fått ihop 900 på Tradera försäljningar så det var dags att äntligen köpa en eftertraktad, efterlängtad baksten. Vi har haft häcken full annars hade den varit min tidigare. Maken och jag åkte till Bauhaus igår. Jag grabbade tag i en personal och frågade vart granitstenarna var?? Han såg ut som ett frågetecken. Men frågade en tjej i kassan som trodde det var en trädgårdsten jag pratade om. Vi styrde kosan mot trädgårdssten avdelningen och där var den......... eller rättare sagt dom. Det fanns flera olika färger till och med beroende på vilken granit man ville ha. Jag tog den röda. Den kostade 90 kronor men vad fasen jag har ju sparat 360 kronor i alla fall. Den hade inte riktigt rätt storlek men maken sågade till den. Tur man har en make med stensåg. Jag har inte bakat på den ännu men den är i alla fall min, bara min!!!
När jag gjorde kvällsmaten idag så ville såsen aldrig koka upp. Jag gjorde vegetarisk lasagne så den andra såsen var klar för länge sedan. När den hade stått 20 minuter utan ett enda liv stack jag ner fingret och det var fesljummet. Den förb****de j**la sk*t plattan hade dött. Spisen är köpt 10 februari 2005. Ibland är det bra att skriva dagbok så den borde vara hel. Fast den jä**a spisen har aldrig varit hel. Barnlåset var sönder från början. Ugnen visar 50 grader för lågt gradantal.. När vi ville byta den vägrade Cylinda. Aldrig mer Cylinda i alla fall. Som alltid när jag gör lasagne eller annan ugnsmat så gör jag dubbel sats. En till kvällens mat och en till frysen att ha en annan dag.
Sommar = grillning = massor med hamburgare och hamburgerbröd. Som den ekonomiskt sinnade före detta hemmamamma jag är bakar jag dom själv. Recept finns på min receptblogg här.
Nu ska jag börja spara Tradera försäljningarna till en duschvärmeväxlare. Vi har en stor pool som vi fyller upp varje år. Markskyddet gick sönder förra året men vi tog gipsskivorna som var över efter att vi gjorde kontoret. Förhoppningsvis värmer plattorna poolen lite med för den blir aldrig varmare än 15 - 16 grader. Men när vi ändå var på Bauhaus köpte vi solvärme till poolen också. Extrapris 990 kronor. Jag har köpstopp men saker till huset och saker på min vill ha i köket lista får jag köpa. Konstigt egentligen. Varje gång jag köpet något känns det som om jag måste förklara mig. Men det är ju mina regler så det är jag som bestämmer om det är rätt eller inte. Apropå att köpa saker. Bauhaus ligger på andra sidan staden i det stora köpcentret. Mediamarkt och Elgiganten har precis öppnat där. Granne med Expert. Hur kan 3 stora elektronikfirmor ligga precis bredvid varandra?? Hur mycket elektronik köper folk egentligen?? Massor verkar det som annars skulle ju inte 3 likvärdiga affärer ligga på rad. Var gör folk av sina elektronik köp och var gör dom av med sina före detta elektronikköp?? Sopberget bara växer och växer.

1 kommentar:

Anki sa...

Vilket fint brev till fröken! Storebror har haft ett tufft år i förskolekassen och jag ska skriva ett liknande brev till hans fröknar. Det hade kunnat bli ännu tuffare om inte fröknarna hade varit så bra :-)