Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar

Som traditionen varje midsommar är i den P:ska familjen åkte vi till Parken zoo. Jag brukar säga att det är bästa dagen att åka på eftersom det är så lite folk. Det stämde inte riktigt i år. Det brukar regna varje år. Inte hela tiden men i jämna skurar. I år var det strålande sol och jag som glömde smörja in mig innan vi åkte är kräftröd på bröstet. Det var kanske anledningen till den ökande folkmängden. Köerna var inte alls lika långa som på Gröna Lund. Så dagen var bra och kul ändå. M,S och L fick åka mycket ändå.Grodan, favoriten sen förra året åkte dom flera gånger.Masken som L älskat enda sen hon var liten och hon fick åka den första gången åkte dom också flera gånger.Djungelflyget som M och S var för stora för gillade L och åkte flera gånger.
Skeppet älskade L och "tvingade" med S och M flera gånger. M är höjdrädd och S blev illamående men L bara skrattade. Sen åkte M och L radiobilarna. M protesterade innan men det är svårt att avgöra vem som hade roligast. M eller L. Dom sken som solar och skrattade nästan hela tiden. Innan tivolit gjorde vi såklart djurparken. Den var lite omgjord i år. Miniflodhästen låg och sov när vi gick förbi. Men när vi satt och åt nästan bredvid så kom en skötare och skulle mata den. Skötaren lockade flodhästen att gå från ena sidan av vattnet till den andra. den simmade inte utan gick på botten. Innan den dök stängde den näsborrarna.
Korvtermosen som jag fick "ärva" efter mamma för flera år sedan är välanvänd. Vi har oftast med oss kokt korv i termosen och bröd när vi åker på utflykter för att slippa köpa mat. Den enda vi köpte idag var glass och basketkast.M vann en jättebasketboll på sitt andra kast.
Fantomen har flyttat från parken zoo och Kalle kunskap har flyttat dit istället. L gillar Kalle kunskap och har flera stycken av hans dataspel.
Jag gillade energi och miljöhuset bäst.
Där fick man bland annat prova att sortera sopor. Jag hade såklart alla rätt om nu någon trodde något annat.I biblioteket fanns det ett jättefia spel, en massa böcker och Kalle Kunskaps spel att spela på skärmar på väggarna.
Mitt när vi gick i djurparken kom det ett par som rökte. Jag kollade lite diskret på vad dom gjorde eftersom jag ville se om dom askade på marken eller inte. Jag hann inte med och se det men dom fimpade på marken!!! J***a idioter. Fimpa på marken när det stod en papperkorg en meter längre bort. Jag blev så förbannad att jag sa hlgt och ljudligt att egentligen borde vi plocka upp dom där och ge dom till paret och säga ni tappade något. Men maken och barnen blev jättesura och bara hyssade åt mig. Det som är bra med Parken zoo är att dom gör så mycket saker för miljön. Det står information på flera ställen hur man kan göra för att minska utsläppen, minska sopberget och annan miljö vänlig information. Efter ett besök där känns det som om jag vill göra ännu mera för att "rädda" miljön. Jag funderar på att ge L ett fadderskap på antingen en sköldpadda eller en av aporna i julklapp. Det kostar 400 kronor/år. Eller kanske ett årskort på Parken zoo. Det tar inte så lång tid att åka hit och ett årskort har man tjänat in efter 1,5 besök.
På kvällen när vi kom hem blev det midsommarbord. S är och grillar med några tjejkompisar så hon missar maten i år. Och jordgubbarna. Svenska dagen till ära. 60 kronor litern. Två liter kostade vi på oss. Jag och en jobbarkompis köpte en liter polska jordgubbar höromdagen när vi jobbade. Dom kostade bara 18 kronor/liter. Men dom svenska var mycket godareFrån oss alla till er alla en riktigt glad midsommar.

Inga kommentarer: