Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 1 juli 2009

Bokrecension och konsumtion

Jag har läst klart Konsumtionsliv av Zygmunt Bauman. Det enda bra som stod i den boken var: Konsumismen agerar för att bevara den emotionella omkastningen mellan arbete och familj. Utsatta för ett ständigt bombardemang av reklam under i genomsnitt tre timmars dagligt TV tittande (halva deras fritid) övertalas arbetarna till att "behöva" flera saker. För att köpa vad de nu behöver, behöver de pengar. För att tjäna pengar arbetar de under längre tid. Eftersom de är borta så länge från hemmet kompenserar de för sin frånvaro i hemmet med gåvor som kostar pengar. De matrialiserar kärleken. Och på det viset fortsätter cykeln. Som han inte ens har skrivit själv utan tagit ur en annan bok, Campell I shop therefore I know that I am. Det är möjligt att det stod flera bra saker i boken. Men språket var skrivet på ett vis som gjorde att jag antingen var tvungen att tänka hela tiden när jag läste boken eller inte förstod någonting. Den kunde lika gärna ha varit skriven på spanska. Vilket jag bara behärskar några få fraser i. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag lånade boken på biblioteket och inte betalade för den. Känns som om man skulle få betalt för att läsa den! Jag kan ge ett exempel på frasen ur boken. S har feriepraktik på ett dagis i byn. På dagiset finns en korg med bortglömda saker. Tidsfristen för att plocka åt sig glömda saker gick ut idag. Dagisfröknarna tyckte att det var för jobbigt att tvätta kläderna så dom slängde dom i soporna!!!!!! 3 kassar med hela kläder som kanske bara har använts ett par gånger. Jag fattar inte! Jag fattar inte hur man som förälder kan glömma/strunta i att ta hem barnets kläder. Men det är väl lättare att köpa nya kläder. S säger att alla barnen på hennes avdelning har nya kläder på sig varje dag. Oftast är det dyra märkeskläder. Jag fattar inte hur man som dagisfröken kan slänga 3 kassar kläder (stora kassar). Till saken hör att dagiset hade överstigit max sopmängd och får böta för det. Dessutom har vi ett loppis i byn som gärna tar emot kläderna och säkert gärna hade tvättat dom också. I den lokala tidningen idag stod det en svara snabbt insändare om att det var fel att man får betala avgift på dagis på sommaren med fast dagiset är stängt. Än så länge har det bara kommit 4 kommentarer. Alla tycker att det är rätt att betala på sommaren med. En barnomsorgs plats kostar 13.000 kronor/månad. Som föräldrer betalar man maxtaxan som är 1260 kronor/barn. Resten betalas av staten. Om man är hemma förälder så får man ingenting av staten. Bara för att man vill uppfostra sina barn själv blir man diskriminerad!
Jag och maken har varit på "rymmen". Eller inte egentligen. Jag hade läst ut några av böckerna som jag lånade på biblioteket. Dom går inte ut förrens i augusti men jag har inga planer på att läsa dom igen. Den enda boken jag vill och kommer att läsa igen är Växla ner av Karin Lilja den behöll jag hemma. Ingen av barnen ville följa med så maken och jag åkte själva. Först till biblan, sen till en frukt och grönsaks affär som vi hade hört talas om. Fruktkassen som vi jämför blev 11 kronor dyrare än den billigaste affären. Men 40 kronor billigare än Coop. Frukten och grönsakerna var 100 gånger fräschare så vi ska köpa vårat gröna där hädanefter. Jag hade fått paket som vi hämtade efter det. Jag har beställt igen! Suck! Att ha köpstopp helt fungerade inte. Jag har därför köpstopp på att inte beställa saker, att inte mellanhandla på mataffären, att köpa så mycket som möjligt begagnat och att inte köpa "onödiga" saker. Jag ska nu försvara mig. Jag beställde hälsokost. S äter zink tabletter för sina eksem och dom har blivit mycket bättre. Kamomillte och lakritsrotte blev det också. Även fast man får betala frakten så blir hälsokost mycket billigare att beställa. Jag fick en bonuscheck på 50 kronor för att dom saknade mig som kund så frakten kostade inte alls. Sen beställde jag från apoteket. Jag vet inte om det är en yrkesskada men jag måste ha ett visst antal tabletter mot diverse olika krämpor hemma. Jag köpte även bindor som är dom bästa billigaste. Det gjorde att jag kom upp i att jag inte behövde betala frakt. Vilket gjorde att jag tjänade på det. Om jag hade tagit bilen för att handla hade bensinen kostat. Slutligen silverplåt. Ljusstakarna. Minsta ordervärde var 300 kronor så det var inte helt bra.
Utanför Coop stod fiskbilen så vi köpte strömming. Stekt strömming med potatismos är bara så gott. Tyvärr gillar inte min galla strömming. Vi köpte ett kilo för 69 kronor. När vi kom hem delade jag upp dom i påsar med 12 filéer i varje påse. 6 påsar blev det! 11,5 per måltid + mos och sallad. Snacka om billig mat!
Det har ringt ett skyddat nummer på min mobil länge nu. Jag har inte hunnit svara förrens igår. Det var trosklubben som jag gick med i för ett tag sedan. (Jag måste lära mig säga nej). Vi har Nix på hemtelefonen men det går inte att skaffa till mobiler så nu ringer försäljarna till mobilerna istället. Dom saknade mig som kund. Han frågade vad jag tyckte om trosan och jag svarade att jag inte gillade den alls, att jag hade slängt den. Vilket var sant, den var hemsk. Han kunde då "glädja" mig med att dom hade bytt material och modell på trosorna. Jag skulle få en helt gratis. Då bröts samtalet! Jag lovar! Det måste ha varit min lyckliga stjärna igen. Jag väntade en lång stund på att han skulle ringa igen men det gjorde han inte. Han trodde säkert att jag slängde på luren. Det kan ju vara ett bra tips kanske att slänga på luren, då slipper jag ångesten över att inte kunna säga nej. Men jag tror jag avstår. Så mycket hyfs har jag att jag inte slänger på luren i örat på folk. Även om tanken är lockande!

Inga kommentarer: