Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 30 juli 2009

Gjort om

Det känns som om hela huset är behov av en upprustning och nya möbler. Saker börjar att gå sönder både här och där. Köket är slitet, hallen är nött och så vidare och så vidare. Det som går sönder lagar vi om det behövs annars klarar vi oss utan det. Men det andra får vänta tills vi får pengar över. Det finns så mycket saker som jag vill göra men så lite klöver. Jag jobbar extra och jobbar extra för att ha råd med det lilla extra. Men det blir aldrig något lilla extra för extra pengarna går alltid till något hål som har blivit. Även om den stora renoveringen är långt in i framtiden så krävs det inte så mycket för att det ska kännas nytt och finare. Varför nytt och finare ska vara bättre vet jag inte, gammalt är också fint. Hallen är behov av upprustning. Jag vill tapetsera om, bygga in garderob. På hatthyllan står lådor som jag köpte när M och S var små. På lådorna sitter våra ansikten gjorda i lera. En sak som det känns som om vi har vuxit ifrån. Jag vill ha hatthyllan kvar och jag vill ha lådor. På Ikea har dom korgar för 39 kronor styck och priset för 4 stycken blir helt överkomligt. Men så tänkte jag vidare. Om jag köper korgarna vad gör jag då med dom gamla lådorna? Slänger på det redan överfulla sopberget. Det känns inget bra. Vad göra? I källaren har vi ett lager med tapetrullar sen vi tapetserat om. S och jag tapetserade om dom gamla lådorna. Ett lyft för en trött hall. Loppiset i byn stänger på lördag. Vart har sommaren tagit vägen? Jag trodde dom skulle ha öppet ett par veckor till. Vi var där och lämnade in lite utrensade saker idag och passade på att titta runt lite. Vi brukar vara på loppis minst en gång i veckan och titta men i år har vi bara varit där en gång tidigare. Men vi känner inte samma behov av att köpa och äga saker längre.
L har en sänglampa som jag tycker att hon börjat växa ifrån. Jag hittade en ny sänglampa för 5 kronor. Sen behöver vi en stekspade till husvagnen. Ett set med 5 knivar och en stekspade för 10 kronor blev det. En stjärtlapp blev det också. Den fick man gratis. S rum har fått alla väggar nu.Garderoben ska flyttas in i hålet. Imorgon ska vi spackla och sen ska vi grundmåla. När jag börjat att se slutet på S rum så vill jag börja planera för nästa projekt. Dessutom är jag alltid ute efter bra klipp. Om vi ska göra valv i vardagsrummet till exempel. Så när vi ska bygga valvet kanske det inte finns något bra begagnat till salu. Då får vi antingen vänta med att bygga valvet till vi hittar ett bra pris eller köpa ett till fullt pris. Jag vill då "hamstra" för framtida bruk. Vi har två valv stående som vi haft ett par år nu tills maken har lust att sätta upp dom. Solvärmen lockar mest som nästa projekt. En akumulatortank behöver vi då. För att täcka vårat behov av både värme och vatten så behöver tanken vara på minst 600 liter. En ny tank kostar lika mycket som hela solvärmen, minst 30.000 kronor. En del över våran budget i alla fall om vi ska slippa ta fler lån. När jag hittade en akumulatortank på Blocket för 500 kronor sa jag till maken på en gång att ringa. Vis av erfarenhet så gör han det inte på ett par dagar och då är den redan såld så egentligen borde jag ringa själv. Men om jag ringer själv blir maken sur för det. Han tycker att vi redan har så mycket "skräp" liggande. Han tycker inte om att göra klipp och hamstra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack nu fick jag också inspiration att göra nåt åt vår trista hall,tack!
AnnH