Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 15 juli 2009

Tidsverkstan

Jag har läst ut "Vill våra barn ärva våra ljusstakar". Den var hm bra även om jag inte kommer att läsa den igen. Första delen handlade om hur man bodde, tjänade och inredde på 1940 talet. Andra halvan hur det såg ut på 1970 talet och skillnader mellan åren. Boken var skriven 1970 så den kändes "gammal". Det skulle vara kul med en uppföljare. På 70 talet var det redan lite av en slit och släng mentalitet. Men det är ingenting mot vad det är idag. Mina biblioteksböcker är nu utlästa allihopa och jag har börjat med mina favoritböcker. Ämnet jag gillar mest just nu är frivillig enkelhet så det är dom böckerna jag läser om och om igen. Just nu läser jag "Rik på riktigt".

Den är skriven av Fredrik Warberg och Jörgen Larsson. Dom hoppade av ekorrhjulet 2000 och har sedan dess ägnat sig åt frågorna samhälle, miljö, livstilar. Frivillig enkelhet med andra ord. Dom har en hemsida Tidsverkstaden. Det finns även studiecirklar som heter Tidsverkstad genom Studieförbundet vuxenskolan. Kursledarna är utbildade av Fredrik och Jörgen. Jag skulle vilja gå den kursen men den enda kursen jag hittade fanns i Osby. Undrar hur man blir kursledare? Om jag skulle vilja hålla i en själv. Värt att tänka på kanske. Dom började att tänka i dom banorna efter att dom läste "The circle of simplicity av Cecile Andrews". Jag har läst den boken efter att jag lånat den. Jag skulle vilja läsa den igen så jag har satt upp den på min wishlist på Bookmoch.Frivillig enkelhet är kul ur flera synpunkter men det som lockar mest är att vilken idiot som helst kan gå till en affär och köpa en sak eller en upplevelse. Men det är en verklig utmaning att ha köpstopp, använda det man har och göra guldkanter på hemmaplan.

Jag gillar att ha aromat som pålägg när jag äter hårt bröd. Men aromat innehåller en massa glutamater som jag inte gillar att äta och absolut inte gillar att mina barn äter. Den aromaten jag gillar mest är örtaromat. Så jag funderade lite. Örtsalt kanske funkar. När jag var förkyld sist skulle maken köpa nytt salt till nässköljningen. Det funkar bara med salt utan jod och jag vill att vi ska ha salt med jod till maten. Han köpte då grovsalt. Som man får mixa innan för att kunna använda det så det har bara stått i skåpet. Jag mixade allt salt ihop med en massa örtkryddor, libbsticka, lök och vitlökspulver.

Färgen blev mycket mera grön och fin än på bilden. Smaken blev jättegod, en klar vinnare över aromat. När man rör runt i saltet luktar det jättegott och friskt. Jag har redan börjat fundera på julklappar. För ett bra tag sedan gjorde jag en äppeldocka efter att jag lånat en bok på biblan om ämnet. Den ser precis ut som en gammal gumma. Hon har inga kläder ännu eftersom jag inte är så bra på att sy. Äpple och jul hör ihop så nu har jag skurit två nya gummor. Dom ska stå och torka i en månad nu. Efter det får dom naturliga rynkor. Jag funderar på att ropa in lite Barbie kläder från Tradera så dom slipper vara nakna. Apropå Tradera ropade jag in 3 syrenskott för över en månad sedan. Jag fick dom aldrig så jag mailade säljaren. Som inte kom ihåg om hon hade skickat dom men hon skulle skicka nya när det slutade vara så varmt. Det var i värmeböljan som var för två veckor sedan. När jag inte fick dom när det blev svalare mailade jag henne igen och skrev att om du inte skickar snart ger jag dig negativt. Hon svarade i igår att hon hade blandar ihop mig med någon annan och skulle skicka skotten igår. Fler än tre eftersom jag hade fått vänta. Hon har nämligen fått negativt från andra som också vann syrenskott samma dag som jag och tydligen inte fått några. Jag väntar till på fredag sen har hon ett negativt omdöme att se fram emot.

1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Jag läste också ut "Vill våra barn ärva.." och tyckte att den var rätt intressant även om den had enågra år på nacken. Jag skall recensera den senare i sommar när jag öppnar bloggen igen.