Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 13 juli 2009

Lille putte tåg

Jag har jobbat daghelg hela helgen och en sammanfattning kan vara: två ambulansbeställningar, larmfel, såromläggningar, sprutor, kräkor och allmänt jobbande. Nedräkning till semester: 3 jobbkvällar.

Mitt inne i stora staden finns det en ö med lite saker för barn. L och jag tog bilen dit. Svärmor och svärfars bil. Dom är i Tyskland och våran bil håller maken på och ska byta tändstift och annat på. (vilket inte hade gått när vi kom hem igen så den ska lämnas in till verkstad). Det finns trafikskola för barn. Trampbilar och elbilar kan hyras och åkas runt på gator med riktiga trafikljus fast i miniatyr. Det finns ett lille putte tåg som går runt ön. Hela staden och stadens alla turister var nog där. Tåget blev fullt, 3 gånger innan vi äntligen fick plats.

Trambilarna får man hyra i 20 minuter, men det är det ingen som håller koll på. Vissa barn trampade både när vi kom och trampade fortfarande när vi åkte hem, 2 timmar senare. Men jag ska inte klaga. L tyckte att det var jätteroligt och det är huvudsaken. När vi kom hem planterade vi ny sallad i två av ballkonglådorna. Den var nämligen uppäten. Sen har vi skördat te.


Det som hänger längst fram är pepparmynta. Den har numera begränsat utrymme i en kruka för att inte ta över hela rabatten. Det är andra skörden för i år. Längst in hänger citronmeliss. Den växer som ogräs. Det är första skörden i år.

När jag har jobbat helgen har maken hemmapysslat lite.

Han tog bort vattentunnan för han trodde att det var den som gjorde att det läckte in vatten i källaren. Den stod i hörnet där vattnet kom in. Det har visat sig att det inte var tunnans fel så maken har ställt upp den igen. Felet är att det är stopp i dräneringsrören. Vi har köpt en vattenpump på Rusta som vi pumpar upp vattnet med. Det är även fullt med lera och annat skit som maken gräver upp med en spade han har gjort.Skaftet är min gamla torkvinda som gick sönder. Skopan är böjd plåt. Till kvällsmat blev det biff med bambuskott. Högreven jag köpte och svor över priset blev inte så dyr visade det sig. Vi skar den till lövbiffar i skärmaskinen. En fjärdedel av lövbiffarna är på bilden. Ihop med bambuskott, lök och champinjoner blev det största saftkastrullen full. Förutom kvällsmat idag blev det två glasskartonger fulla till två andra dagar. Så en högrev för 122 kronor visade sig bli måltider för 40 kronor för en familj på 5 personer. + ris och alla andra grejer. Men det kanske landar på 10 - 15 kronor/skalle.

Inga kommentarer: