Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 18 juli 2009

Semester

Jag började min semester i torsdags efter avslutat kvällspass men "firade" in det med att jobba extra på det privata boendet fredag kväll. Men NU har jag semester på riktigt i nästan 5 veckor. Jobbar ett extrapass på privata boendet i mitten av augusti.
En av dom få tidningarna jag prenumererar på Eco queen har lagt ner på grund av bristande kunder. Det läckte ut till media innan vi prenumeranter fick reda på det. Jag mailade kundservice på LRF media som svarade att det var olyckligt att det läckt ut och att dom skulle skicka erbjudanden till prenumeranterna. Jag hade betalt för helår och bara fått halvår än. Jag fick erbjudandet igår. Lantliv!!!!!!!!!!! Jag fick en tidning gratis av Lantliv. Om jag ville så ersätter Lantliv Ecoqueen. Då fortsätter Lantliv komma i brevlådan. Om jag inte ville det så skulle jag ringa kundtjänst och byta till annan tidning eller få pengarna tillbaka. Skillnaden mellan Lantliv och Ecoqueen är som natt och dag. Så hur LRF media kan få den puckade idén att erbjuda just den tidningen som ersättning är en gåta.

Sen är det dåligt att jag måste ringa och säga upp en prenumeration som jag inte ens har beställt själv. En annan dålig sak är syrenförsäljaren på Tradera. Hon lovade (för tredje gången) att hon skulle skicka dom, i tisdags. Inga syrener har kommit! Jag mailade henne (igen) och skrev: Jag har fortfarande inte fått några syrener. Auktionen gick ut den 8 juni och enligt Tradera ska varan ha kommit fram 10 dagar efter avslutad auktion. Nu har du lovat att du skickat två gånger men inte gjort det. Har inte syrenerna kommit innan nästa fredag kommer jag att ge dig negativt. Som tur är är såna försäljare ovanliga på Tradera. Jag har köpt massor av saker och det är bara två saker som inte kommit och en som aldrig betalade det hon vann.

L gillar att äta ris i frutti men jag gillar inte priset.

Så jag gör egna. Jag har sparat ris i frutti förpackningar och satt på creme fraiche lock för att kunna frysa och transportera dom. Idag gjorde jag den på köpt risgrynsgröt, oftast kokar jag gröten själv. Men även om gröten är köpt så blir priset mycket billigare. En förpackning risgrynsgröt kostar 12 kronor och 3 dl vispgrädde kostar 11 kronor. Det blir 13 ris i frutti lådor. För 23 kronor! Mindre än 2 kronor styck + sylten. Färdig ris i frutti kostar ungefär 8 kronor. Maken har också sparat pengar idag. Mycket mer än mig. Han har lekt bilmekaniker. Han har bytt olja, oljefilter och tändstift i bilen. Tändstiften kostade 250 kronor/styck och det var 6 stycken. Dom satt under och bakom så han har hållit på hela dagen. Men om vi hade lämnat in bilen på en verkstad så hade det kostat minst 3000 kronor till. Ibland drabbas jag av habegär. Att ha köpstopp till 100 % har jag inte klarat av ännu men jag ska göra ett nytt försök som ska lyckas i höst. Jag köper mycket mindre i alla fall och det mesta försöker jag att köpa begagnat. Men ibland ser jag saker som jag "bara måste ha".Som den här radion. Jag har inte köpt den ännu och tänker troligtvis inte göra det heller men den är så fin och skulle passa så bra i köket.

1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Trist med säljaren på Tradera, hoppas att det löser sig. Smart idé med egen risifrutti. Har aldrig köpt någon till barnen med egengjord skulle kunna vara ett smart mellanmål.