onsdag 6 april 2022

Veckans sparade pengar


1 En jobbarkompis gick på mammaledighet och jag bakade två "tårtor" och hade med hennes sista dag. Ena var en cheesecake gjord på pepparkakor som var över sen julas istället för digestivekex och saffran som också var över sen jul, istället för citron. 

2 Jag plockade ihop ett nödkit till den nyblivna mamman av saker jag hade hemma (några fick jag av äldsta dottern som nyss gjort ett likadant kit till en kompis). Jag hade en tygnäsduk, en kloss, ett paket kaffe, ett smoothieglas, en säkerhetsnål, en chokladkaka, en förpackning fetvadd, ett ljus som jag gjort själv, ett par av mina raggsockor och ett oöppnat nagellack fick gratis av ICA en gång. Jag skrev ut en världskarta och fick torrschampo, plåster, tandpetare och en ballong av äldsta dottern. 

3 Maten i mars för familjen P har gått på 2106 kronor + Matsmart 960 och TooGodToGo på 364 kronor. Det lönar sig alltså att månadshandla i 3 olika affärer. Då är ingredienserna till den hemgjorda hundmaten med i det. Samt kakor och tårta till mitt kalas. Matsmart var mest prepping mat. TooGodToGo var hotellfrukost när jag fyllde och restaurangmat som maken och jag unnade oss istället för snabbmat. Vilket för mig till nästa punkt. 

4 Utgifterna för mig (maken vägrar fortfarande föra kassabok) blev 5064 kronor!! Jag som tyckte jag hade köpstopp! Den där kassaboken är en verklig ögonöppnare och något jag starkt rekommenderar om man vill spara pengar. Då har jag köpt torrfoder och hundgodis för 1570 kronor. Det kommer räcka ett tag. Presenter till kommande födelsedagar till svärfar, barnens kusin och äldsta dotter för 907 kronor. Läkemedel för 505 kronor. Fika och lunch med mamma för 675 kronor. Ett babygym till kommande barnbarn för 150 kronor. Resterande 1257 kronor är sånt som jag villhövde och hade kunnat låtit bli att köpa. 

5 Jag har bakat sirapslimpa, morotslimpa och valnötsbröd. Bästa ångetsdämpande medicinen att baka. 

6 Jag har jätteont i mitt knä som knäpper och låser sig ibland. Troligtvis menisken, så jag efterlyste ett knäskydd på Facebook och äldsta dottern hade ett som jag fick låna. Hon har ont i ländryggen så hon fick låna våran ena vetekudde. 

7 Rimmar dåligt med nr 4 jag vet men jag kunde inte låta bli. Jag lånade Frihetsmaskinen av Sandra Bourbon på biblioteket och kände att det var en sån bok som jag ville äga. Jag jämförde priser på nätet. Gjorde köpet via Refunder så kommer få tillbaka några kronor. Boken var på extrapris 159 kronor istället för 229 kronor. Om jag köpte för 70 kronor till skulle jag få fraktfritt men frakten kostade 35 kronor så jag sparade 35 kronor genom att inte köpa en bok till. Jag gjorde köpet med mitt kreditkort (eftersom jag bojkottat Klarna). Mitt kreditkort är kopplat till ett fondsparande. Så varje köp jag gör gör att jag får mer fondsparande. 

8 När det var tacofredag var jag sjukt sugen på Sibylla. Vi hade två stora konservburkar med Lithells korv i matkällaren så vi gjorde egna korv och pommes. 

9 Jag gjorde smoothie av en brun banan och turkisk yoghurt som hade gått ut. Jag hade i riven ingefära från en svinnkasse, hallon från frysen och juice också. 

10 Det blev lördagstaco men vi hade ingen majs och slut på riven ost. Så jag rev ostkanter som låg i frysen. Sen hade vi majskolvar över sen vi grillade dom skar vi kornen av och använde i tacon. 

11 Gjorde dubbel sats fläsklägg i tryckkokaren. Fläskläggen köpte jag för ett tag sen för 9,90 kronor kilot. 

12 Hittade ett par ljusstakar i TaGeskåpet som jag drog igång på jobbet. 

13 Maken har lagat ett par byxor. 

14 Köpt 4 kilo ost på extrapris 49 kronor/kilo. 

15 Jag har lagat en klänning. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...