onsdag 13 april 2022

Veckans sparade pengar

1 Jag har köpt fonder :) Jag läser flera böcker om ekonomiskt oberoende och dom skriver om fonder och aktier och ränta på ränta men jag har inte vågat. Sparpengarna bara sitter där och växer inte alls. Så nu tog jag 50.000 av mitt sparande och köpte fonder för. 

2 Jag köpte hotellfrukost av TooGoodToGo och fick då med två burkar keso. Varken jag eller maken gillar keso så jag gjorde smoothie av den och tog med till jobbet. 

3 Izzy har gnagt på alla örngott till min hotellkudde så jag sydde två nya örngott av ett påslakan som låg i tyglådan. 

4 Sonen köpte (jag betalade) 2 kaffepaket för 70 kronor. 

5 Jag har uppdaterat fryslistan och gjort matsedel efter vad som finns i frysen. Vi ska bjuda hela tjocka släkten på påskbord hemma hos oss så maten kommer gå på mer än vanligt så mitt mål är att den vanliga maten ska kosta mindre än vanligt. 

6 Eftersom jag handlar i 3 olika affärer (det billigaste i varje affär) så kan jag köpa extrapriserna som är i dom 3 affärerna på handlingsdagen. Den här gången blev det ost för 39,90/kilo hos ICA. Jag köpte 6 kilo. Ordinariepris på den osten varierar (jag köpte 5 olika sorter) men det är inte det jag jämför med, jag jämför med vad jag brukar betala /kilo för ost. Den billigaste osten finns på Citygross och kostar 69 kronor/kilo. Jag tjänar alltså 29 kronor/kilo. Rivna osten kostar 63 kronor/kilo på Willys. Där blir besparingen lite mindre. Ibland går det åt mer riven ost än vad det finns ostkanter i frysen. Jag köpte även 2 kilo vegetarisk färs från Anamma som var billigare än den vanliga färsen. Observanta läsare kommer kanske ihåg att vi köpte extrapris ost förra veckan med. Ost, kaffe och färs köper vi aldrig på ordinarie pris så det gäller att passa på. Vi äter mycket ost och river den. 

7 Jag gjorde mousserande vin i soda streamen av ett vitt vin vi hade hemma för att fira att jag äntligen vågat köpa fonder (och för att maten gick på 1800 kronor + påskmaten). 

8 I boken Jag lämnar ekorrhjulet skrev Åsa om en bok som heter Vardagsmat för liten kassa som hon lånat på biblioteket. Den fanns inte på mina ordinarie bibliotek så jag skickade in en ansökan om fjärrlån och har nu också läst den.

9 Jag gjorde för mycket ris och currysås när vi åt nuggets lördag kväll. Currysåsen frös jag till nästa gång vi ska äta nuggets. Riset gjorde jag asiatiskt ris av till söndag lunch. Supergott! Jag hittade receptet i Vardagsmat för liten kassa men gjorde om det lite för jag hade ingen purjolök och ingen vitkål. 

10 Vädrat mina tights istället för att tvätta dom. 

11 Plockade in kvistar från äppelträdet och ena vinbärsbusken istället för köpt påskris. 

12 Jag jobbar mest kvällar nu när jag gått upp till 50% så maken hämtade maten från nr 6. Han lämnade även återvinning och åkte till Erikshjälpen för att lämna grejer för att samordna ärenden och spara bensin. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...