måndag 18 april 2022

Veckans zero waste

 Refuse:

Reduce: För ett bra tag sen fick jag mammas gamla krydd/speceriburkar. Dom har varit tomma fram till nu. Nu har jag hällt popcornkärnorna i den det står risgryn på. Mitt hemgjorda chai te pulver i den det står kaffe i. Plastburken från 70talet som popcornen var i ska med till swopin tänkte jag. Chai burken´från Espresso house som jag återanvänt till mitt hemgjorda chai la jag i återvinningen. Jag fick två teburkar med min favorit Mumin på när jag fyllde. Den ena burken gjorde vi om till klocka. Vi hade gjort en köksklocka av en gammal teburk från Lipton men jag vill hellre ha Muminburkarna. Så vi tog urverket från Lipton burken och satte i ena Muminburken. Lipton burken ska få följa med till swopinet. En vas och 3 små flaskor lagt till swopin. Ett vinglas som gick sönder slängt. 

Reuse: Gjort en fiskespöhållare av en list och en bräda som vi hade hemma. 

Vi hade en torkad bukett lavendel i hallen. Den började se väldigt dammig ut så jag repade av blommorna och la i en påse.

Recycle: En flaska som var sprucken lagt i glasåtervinningen. 

Rot: Stjälkarna från lavendelbuketten ovan. 

Sopor:

In: En snufflematta som Izzy fick i försenad födelsedagspresent av en kompis till mig. Hon och två av hennes hundar kom på hundkalas. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...